ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται η χαρτογράφηση των υπηρεσιών Υγείας με το επικαιροποιημένο μνημόνιο! Τι θα γίνει με τους γιατρούς

Και αυτό προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει ο δημόσιος τομέας ώστε στη συνέχεια να καλυφθεί από τον ιδιωτικό τομέα.

Η χαρτογράφηση θα πρέπει να γίνει ανά Περιφέρεια μέχρι τον Δεκέμβριο οπότε και θα πρέπει να μπορεί να γίνει ακριβής εκτίμηση για τις υπηρεσίες που απαιτούνται.

Ωστόσο αυτό που είναι αξιοσημείωτο στο συγκεκριμένο μέτρο του επικαιροποιημένου μνημονίου είναι ότι δεν αποσαφηνίζεται εάν πρόκειται μόνο για υπηρεσίες που προσφέρουν οι γιατροί, ή αν αφορά και εξετάσεις, με αποτέλεσμα αυτές να πρέπει να “αγορασθούν” από ιδιωτικά εργαστήρια.

Άλλωστε οι δημόσιες δομές σε πολλά σημεία της χώρας, αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά Κέντρα Υγείας και Μονάδες δε διαθέτουν ούτε αναλώσιμα υλικά, όπως έχουν καταγγείλει πολλάκις οι γιατροί των Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Πάντως αυτό που με σαφήνεια αναφέρεται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο είναι το γεγονός πως όσο θα δημιουργούνται δημόσιες δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΤΟΜΥ), τόσο θα μειώνονται οι συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς.

Κάτι που άλλωστε έχει προαναγγέλλει και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: “Τέλος οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μόλις ανοίξουν όλες οι ΤΟΜΥ! Όλα τα σχέδια του υπ.Υγείας”.

Στο μεταξύ όμως κατά την καταγραφή αναμένεται να προκύψουν πολλά κενά σε. Ιατρικές υπηρεσίες, δεδομένης και της άρνησης των γιατρών να δηλώσουν ενδιαφέρον τόσο για προσλήψεις στις ΤΟΜΥ όσο και για τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. Κάτι που φυσικά προκαλεί προβληματισμό στην οδό Αριστοτέλους στο υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος οι συμβάσεις Παθολόγων, Γενικών Γιατρών και Παιδιάτρων με τον ΕΟΠΥΥ τέλος Ιουνίου! Τι θα γίνει με τις νέες

Ιδού η νέα πρόταση για τις αμοιβές των οικογενειακών γιατρών!

ΕΟΠΥΥ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες με τους οικογενειακούς γιατρούς! Πόσοι προκρίνονται

Φωτιές ανάβουν οι ΤΟΜΥ στο υπ.Υγείας! Ποια σενάρια εξετάζονται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button