ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Έρχεται κάλεσμα του υπ.Υγείας σε όλα τα κόμματα για κοινή πολιτική στο φάρμακο! Όλο το παρασκήνιο

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να καλέσει στην οδό Αριστοτέλους όλα τα κόμματα για να πάρουν μέρος στη Διακομματική Επιτροπή η οποία θα χαράξει τη νέα πολιτική στο φάρμακο.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr τονίζουν πως το υπουργείο Υγείας θα επιτρέψει όχι απλά να ακουστούν οι προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το φάρμακο (με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή που δε θα προσκληθεί), αλλά θα δώσει και το πράσινο φως να συμμετάσχουν και ειδικοί στο φάρμακο που θα επιλέξει το κάθε κόμμα.

Η κίνηση αυτή για κοινή στρατηγική στο φάρμακο έχει φυσικά την έγκριση του Μαξίμου, ενώ φαίνεται πως στόχος είναι να γίνουν συνυπεύθυνα όλα τα κόμματα σε ό,τι συμβεί από δω και πέρα στον συγκεκριμένο τομέα.

Γι αυτό άλλωστε και υψηλόβαθμα στελέχη κομμάτων έλεγαν στο HealthReport.gr πως δεν αποκλείεται να είναι μία πολιτική “παγίδα” από την πλευρά της κυβέρνησης. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr : “Προς Διακομματική Επιτροπή για την πολιτική στο φάρμακο το υπ.Υγείας! Αποκλειστικές πληροφορίες”

Πάντως οι φόβοι των κομμάτων της αντιπολίτευσης φαίνεται ότι εστιάζονται και στο γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει χαράξει ήδη την πολιτική της στο φάρμακο με αλλαγές και νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει προωθήσει.

Ταυτόχρονα η εικόνα στη φαρμακευτική δαπάνη δεν είναι η καλύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες και από την πλευρά των φαρμακευτικών εταιρειών λόγω των αυξημένων υποχρεωτικών εκπτώσεων και επιστροφών (Rebate – clawback) οι οποίες να σημειωθεί ότι έπρεπε ήδη να έχουν μειωθεί με βάση και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στην τρόικα.
Αντίθετα αυξάνονται κάθε χρόνο φθάνοντας πια στα 1,2 δις ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκινά η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αναλυτικά για τα φάρμακα! Όλες οι πληροφορίες

Έρχεται ο φορέας που θα αξιολογεί τα νέα φάρμακα πριν αποζημιωθούν! Τι δήλωσε ο υπ. Υγείας

Νέα επιτροπή για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης και του μητρώου ασθενών! Όλα τα ονόματα

Υπ. Υγείας: Από κόσκινο από εδώ και πέρα τα ακριβά φάρμακα! Τι δήλωσε ο Αν. Ξανθός

Σχετικά Άρθρα

Back to top button