ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται κύμα νέων ατομικών συμβάσεων στα νοσοκομεία για φύλαξη, καθαριότητα, σίτιση! Τι σχεδιάζεται

Άλλωστε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε πρόσφατα τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων που είχαν προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις με εργαζόμενους ώστε να απομακρύνουν τα εργολαβικά συνεργεία που επί σειρά ετών βρίσκονταν στο ΕΣΥ. Μάλιστα είχε διαπιστωθεί πολλές φορές ότι ενώ εταιρείες που διέθεταν τα συνεργεία στα νοσοκομεία, εισέπρατταν τα χρήματα από τις Διοικήσεις, παρ αυτά δεν πλήρωναν τους εργαζόμενους τους ή τους έδιναν εξαιρετικά μικρούς μισθούς σε σχέση με τη δική τους αμοιβή.

Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση είχε προχωρήσει και σε θεσμική διευθέτηση του ζητήματος, καθώς εργαζόμενοι σε ιδιωτικά συνεργεία συχνά πυκνά αντιδρούσαν επειδή έμεναν απλήρωτοι. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Νέο νομοσχέδιο θα βγάζει εκτός ΕΣΥ εταιρείες καθαριότητας και σεκιούριτι!»

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου πάντως, στο οποίο είχε γίνει προσφυγή μετά από διαμάχη που είχε ξεσπάσει μεταξύ Διοικήσεων Νοσοκομείων και ιδιωτικών εταιρειών, δικαίωσε τα στελέχη του ΕΣΥ τονίζοντας ότι με τη σύναψη ατομικών συμβάσεων δεν παραβιάζονται οι αρχές της ίσης μεταχείρισης, της διαφάνειας και της αναλογικότητας.

Έτσι όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr το επόμενο διάστημα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται να αντικαταστήσει όπου υπάρχουν ακόμη, τις ιδιωτικές εταιρείες και να προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις με εργαζόμενους.
Κατά τα λεγόμενα των αρμόδιων υπουργών στη διαδικασία αυτή προτεραιότητα έχουν όσοι εργαζόμενοι έχουν ήδη απασχοληθεί σε εταιρείες που είχαν συμβάσεις με το ΕΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος στα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού στα νοσοκομεία

Η μάχη για τα συνεργεία καθαριότητας στα νοσοκομεία! Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

“Καθάρισε” τις εταιρείες καθαριότητας το Νοσοκομείο Κέρκυρας! Πόσοι προσλήφθηκαν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button