ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται λίφτινγκ δια χειρός Κικίλια στα δημόσια νοσοκομεία! Τι σχεδιάζεται

Ριζικό λίφτινγκ στα δημόσια νοσοκομεία ετοιμάζει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Αρχής γενομένης από το νέο έτος και σταδιακά θα ξεκινήσουν στοχευμένες παρεμβάσεις για την ανανέωση των υποδομών των νοσοκομείων τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, προκειμένου να αλλάξουν όψη και να γίνουν πιο φιλικά για τους ασθενείς και για το περιβάλλον.

Εξάλλου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έχει προαναγγείλει πως εντός του 2020 θα υπάρξουν κτιριακές παρεμβάσεις στα νοσοκομεία μας “τέτοιες που έχουν να γίνουν πάρα πολλά χρόνια”. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως: “Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα στηρίξει, μετά από την εποχή του Αλέκου Παπαδόπουλου -πάμε πολλά χρόνια πίσω που “ακούμπησε” κάποιος τα νοσοκομεία μας- εντός του 2020, την επέμβαση σε νοσοκομεία σε ότι έχει να κάνει με το κτιριακό, από τις τουαλέτες, μέχρι τα επείγοντα, μέχρι τα χειρουργεία, μέχρι μηχανήματα, κτιριακά, μόνωση, εκσυγχρονισμό σε ότι έχει να κάνει με τα ενεργειακά, μέχρι και τα τοξικά απόβλητα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Υγείας έχει ήδη ζητήσει από τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να πραγματοποιήσουν λεπτομερείς καταγραφές των κτιρίων όλων των δημόσιων νοσοκομείων (τετραγωνικά, μελέτες, σχέδια και προβλήματα), ώστε να εκπονηθεί το σχετικό σχέδιο δράσης.

Τι σχεδιάζεται

Στο ριζικό λίφτινγκ των κακοσυντηρημένων νοσοκομείων θα εμπλακούν, τελειόφοιτοι των αρχιτεκτονικών και πολυτεχνικών σχολών, οι οποίοι με κίνητρο το βραβείο, αλλά και ένα χρηματικό έπαθλο, θα κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το νέο οικολογικό “πράσινο” και ενεργειακό Ελληνικό νοσοκομείο του μέλλοντος.

Εξάλλου το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του υπ. Υγείας με τους προέδρους των τμημάτων των αρχιτεκτονικών και πολυτεχνικών σχολών.

Η χρηματοδότηση αυτού του σχεδίου,θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αλλά και από δωρητές και ευεργέτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπό κατάρρευση η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας χωρίς χρήματα για γιατρούς και εξετάσεις! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Στον ΕΟΦ οριστικά η αρμοδιότητα των ιατρικών συνεδρίων!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button