ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται «λίφτινγκ» στο ΕΣΥ με… δανεικά από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα! Τι ανακοίνωσε ο Α.Ξανθός

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός είναι σε «καλό δρόμο» μια συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με στόχο τη χρηματοδότηση ενός «πακέτου» άμεσων βελτιωτικών παρεμβάσεων στις υποδομές και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του ΕΣΥ.

Αναλυτικότερα ο υπουργός υγείας κατά την επίσκεψή του στους χώρους του νοσοκομείου Ελπίς  ξεναγήθηκε από τον Διοικητή, κ. Βαράκη στην προσφάτως ανακαινισμένη πτέρυγα όπου θα λειτουργήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα η Ωτορινολαρυγγολογική και η Οφθαλμολογική Κλινική καθώς και η Καρδιολογική Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) με τρεις νέες κλίνες. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με όλους τους εργαζόμενους στο αμφιθέατρο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Τα βασικότερα ζητήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι ήταν η υποστελέχωση σε προσωπικό- κυρίως νοσηλευτικό- ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός και τα κτιριακά προβλήματα του «Ελπίς» το οποίο λειτουργεί από το 1912. Ο υπουργός ανέφερε ότι αναζητείται ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για την κάλυψη αναγκών αναβάθμισης κτιριακών υποδομών αλλά και αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού στα δημόσια νοσοκομεία.

Προσλήψεις

Σχετικά με τις επικείμενες προσλήψεις, ο κ. Ξανθός έκανε γνωστό ότι με βάση του προγραμματισμό του Υπουργείου, μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου θα έχει προκηρυχθεί από το ΑΣΕΠ η δέσμη των 2.000 προσλήψεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού ενώ μέσα στον ερχόμενο Φλεβάρη θα έχουν διοριστεί στα δημόσια νοσοκομεία 4.000 εργαζόμενοι με 12μηνες συμβάσεις μέσω του ειδικού προγράμματος στήριξης ανέργων του ΟΑΕΔ στο χώρο της Υγείας.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις στο νοσοκομείο «Ελπίς», έχουν ήδη γίνει 11 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (προκήρυξη 5Κ και 4Κ+ παλιά προκήρυξη ΑΣΕΠ του 1998), από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα συνάψουν συμβάσεις 14 εργαζόμενοι ενώ από τη δέσμη των 2.000 προσλήψεων που θα προκηρυχθούν μέχρι τις 28/12, θα τοποθετηθούν στο νοσοκομείο 18 άτομα. Επίσης έχουν ήδη προκηρυχθεί 3 θέσεις μόνιμων γιατρών ΕΣΥ (από τις 760 για όλα τα νοσοκομεία) και είναι σε στην τελική φάση η έκδοση ΚΥΑ για επιπλέον 2.000 μόνιμες θέσεις.

Χρηματοδότηση

Τέλος, όσον αφορά τη χρηματοδότηση του «Ελπίς», ο υπουργός είπε ότι ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου ανήλθε το 2015 σε 5.930.000 ευρώ και έκλεισε στα 7.940.000 ευρώ ενώ φέτος αυξήθηκε στα 8.150.000 ευρώ. «Γνωρίζουμε ότι το ποσό αυτό είναι οριακό, δείχνει όμως την πρόθεση μας για σταδιακή αντιστροφή της συνεχούς υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ τα προηγούμενα χρόνια και της προσήλωσης του υπουργείου Υγείας στην αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης στη χώρα» ανέφερε ο κ. Ξανθός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινά η ηλεκτρονική διασύνδεση των νοσοκομείων! Πως θα «επικοινωνούν»

Ξεπαγώνουν οι προσλήψεις μόνιμων γιατρών στα νοσοκομεία μετά το…λάθος! Όλη η εγκύκλιος

Δείτε πόσοι έφυγαν και πόσοι προσλήφθηκαν τα τελευταία χρόνια σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας!

Άγριος ξυλοδαρμός εργαζόμενου του Νοσοκομείου Αιγίου! Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ξεκινά η κινητικότητα στα νοσοκομεία! Όλη η διαδικασία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button