ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται λύση για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ! Τι ρυθμίζει το υπ.Υγείας

Λύση στο πρόβλημα με τους γιατρούς του ΠΕΔΥ που σήμερα εργάζονται κάτω από ένα πολύπλοκο εργασιακό καθεστώς, αναμένεται να δώσει σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου υγείας τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί ακόμη και εντός του μήνα και θα δοθεί προς δημόσια διαβούλευση τα επόμενα 24ωρα, θα περιλαμβάνει, λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, ρύθμιση με την οποία θα εξομοιώνονται βαθμολογικά και μισθολογικά οι γιατροί που σήμερα εργάζονται με σχέση Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης στα ΠΕΔΥ, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Πρόκειται για ένα αίτημα των γιατρών που είχε τεθεί εδώ και καιρό και στις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Ωστόσο η επίλυση του ζητήματος αφορά μόνο τους μισούς γιατρούς που σήμερα εργάζονται στα ΠΕΔΥ. Οι υπόλοιποι έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους στο σύστημα με δικαστικές αποφάσεις, μετά τη βίαιη απομάκρυνσή τους με το νόμο Άδωνι Γεωργιάδη, και συνεχίζουν να διατηρούν το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει πολιτική λύση στο ζήτημα αυτό στις αρχές του νέου έτους, οπότε και θα φέρει στη βουλή δεύτερο νομοσχέδιο το οποίο θα περιγράφει όλες τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ταυτόχρονα θα περιλαμβάνει ρύθμιση για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ που σήμερα είναι και στο δημόσιο σύστημα και έχουν ταυτόχρονα και ιδιωτικό ιατρείο, καθώς δικαιώθηκαν στα δικαστήρια έστω και προσωρινά.

Πηγές του HealthReport.gr τονίζουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μελετά να δώσει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ως μεταβατικό στάδιο στους γιατρούς του ΠΕΔΥ, ώστε να μπορέσουν να κλείσουν τα ιατρεία τους και να ενταχθούν και αυτοί με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο δημόσιο σύστημα.

Ο κλάδος πάντως ζητά το μεταβατικό αυτό διάστημα να είναι διάρκειας τριών χρόνων, αλλά μέχρι στιγμής η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δε φαίνεται να έχει καταλήξει.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν οι εκπρόσωποι των γιατρών του ΠΕΔΥ με επικεφαλής τον πρόεδρο Παναγιώτη Ψυχάρη, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έλαβαν τη διαβεβαίωση τόσο από τον Αν.Ξανθό όσο και από τον Π.Πολάκη, ότι το δημόσιο σύστημα και τα ΠΕΔΥ θα στηριχθούν και οικονομικά το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανάστατοι οι γιατροί του ΠΕΔΥ! Προς ιδιωτικοποίηση οι δημόσιες μονάδες υγείας

Τετέλεσται το δημόσιο ΕΣΥ! Τι αλλάζει στα νοσοκομεία το 2016

Συνεχίζεται η μάχη κυβέρνησης-γιατρών ΠΕΔΥ! Κλείνουν ή όχι τα ιατρεία τους;

ΤΟ ΝΟΘΟ ΠΕΔΥ: ΕΣΥ ή ΕΟΠΥΥ;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button