ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Έρχεται μείωση στις συμμετοχές για τα φάρμακα! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας

Δέσμη μέτρων που θα ελαφρύνουν τις τσέπες των ασθενών αφού θα πληρώνουν λιγότερο για τα φάρμακά τους, ετοιμάζει το υπουργείο υγείας.

Ειδικότερα όπως δήλωσε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ήδη είναι στα σκαριά σχέδιο με το οποίο οι ασθενείς θα έχουν είτε μειωμένη συμμετοχή είτε μηδενική εάν επιλέγουν γενόσημα φάρμακα.

Υπό εξέταση όλες οι συμμετοχές στα φάρμακα

Ταυτόχρονα όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr επανεξετάζονται και συνολικά οι συμμετοχές των ασθενών αλλά και τα ποσοστά που υπάρχουν σήμερα.

Μάλιστα στο τραπέζι έχει πέσει και το θέμα των συμμετοχών των χρονίως πασχόντων οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται να πληρώνουν από την τσέπη τους για φάρμακα που σχετίζονται με συνοδά νοσήματα.

Άλλωστε οι διαμαρτυρίες πολλών Συλλόγων Ασθενών έχουν φθάσει στο υπουργείο Υγείας εδώ και πολύ καιρό, αφού μπορεί να μην καταβάλουν συμμετοχή για τα βασικά τους φάρμακα αλλά αναγκάζονται να δίνουν 200 και 300 ευρώ το μήνα για άλλα σκευάσματα που είναι όμως απαραίτητα.

Πάντως με τα μέτρα που ετοιμάζει το υπουργείο υγείας θα πετύχει μάλλον …με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, καθώς εάν εφαρμοσθεί η μηδενική συμμετοχή για τα γενόσημα θα αυξηθεί αυτομάτως και το ποσοστό διείσδυσης των συγκεκριμένων φαρμάκων. Διαβάστε ΕΔΩ τι λένε για το θέμα οι ελληνικές εταιρείες που παράγουν και γενόσημα: “Πρόεδρος Ελλήνων Φαρμακοβιομηχάνων: “Άνιση η αντιμετώπιση των ελληνικών φαρμάκων”! Γιατί καθηλώθηκαν οι πωλήσεις των γενοσήμων”

Να σημειωθεί ότι σήμερα τα γενόσημα φάρμακα έχουν διεισδυτικότητα μικρότερη του 20%, ενώ οι δανειστές έχουν θέσει ως στόχο να φθάσει το ποσοστό τουλάχιστον στο 40% μέσα στο 2018.

Κάτι που θα εξοικονομήσει πόρους για το σύστημα υγείας στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φαρμακοβιομηχανίες με αφορμή τη Novartis: “Νόμιμες οι συνεργασίες μας με γιατρούς”! Τι ισχύει για τις αμοιβές

Σαρωτικοί έλεγχοι και στην ΕΣΔΥ για την υπόθεση Novartis! Τι ψάχνουν οι ελεγκτές

Υπ.Υγείας για Novartis: Πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα από τη ζημιά του δημοσίου! Τι δήλωσε για τους γιατρούς

Αναζητούνται κι άλλοι γιατροί που συνεργάσθηκαν με τη Novartis! Ποιες χρονιές εξετάζονται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button