ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται με διαδικασία εξπρές το νομοσχέδιο για αυτοτελή Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών! Αποκλειστικές πληροφορίες

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο -όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr -προωθείται με διαδικασία εξπρές και την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να συζητηθεί στη σύσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Αμέσως μετά, την επόμενη εβδομάδα θα προωθηθεί για να πάρει έγκριση από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ώστε στη συνέχεια να ψηφιστεί στην ολομέλεια.

Τη δημιουργία των αυτόνομων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών είχε αποκαλύψει πρόσφατα το HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ το αναλυτικό ρεπορτάζ: «Έρχονται αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία! Τα σχέδια του υπ.Υγείας»

Τι προβλέπει για γιατρούς- προσωπικό

Το νομοσχέδιο που φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, προβλέπει εκτός των άλλων τον τρόπο μετακίνησης των γιατρών, τις μετατάξεις αλλά και γενικότερα την κινητικότητα του προσωπικού από το ένα νοσοκομείο στο άλλο αλλά και εσωτερικά στα τμήματα.

Προσλήψεις γιατρών

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr, σε περίπου 15 ημέρες θα ξεκινήσει και η διαδικασία για την προκήρυξη 465 θέσεων γιατρών για την κάλυψη των αδύναμων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών.

Στόχος είναι το Φθινόπωρο να έχουν ήδη προσληφθεί ώστε να ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα περισσότερα νοσοκομεία ή τουλάχιστον να έχουν συγκροτηθεί τα νέα τμήματα.

Ποιες ιατρικές ειδικότητες θα πάνε στα ΤΕΠ

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr σημειώνουν πως στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας προβλέπεται ότι τα ΤΕΠ θα στελεχώσουν κυρίως οι εξής γιατροί: παθολόγοι, καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, γενικοί χειρουργοί και μεταξύ άλλων αναισθησιολόγοι. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά για τις ειδικότητες όπως προβλέπεται σε απόφαση του Παύλου Πολάκη: «Έρχονται τα αυτόνομα τμήματα των Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία! Όλη η απόφαση»

Το ιατρικό προσωπικό που θα στελεχώσει τα ΤΕΠ θα χρειαστεί και να μετακινηθεί από διάφορα Τμήματα, ενώ όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, θα ενισχυθεί και από τις προσλήψεις που θα γίνουν ειδικά στα νοσοκομεία που παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις.

Που προβλέπονται ΤΕΠ

Κτιριακά φαίνεται πάντως πως στις περισσότερες περιπτώσεις δε θα χρειαστούν ιδιαίτερες αλλαγές, καθώς ήδη σε 50 νοσοκομεία της χώρας είχαν προετοιμασθεί τα ΤΕΠ, αλλά δεν είχαν λειτουργήσει αυτόνομα.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr η αυτόνομη λειτουργία ΤΕΠ θα προβλέπεται στο νομοσχέδιο να υπάρχει στα νοσοκομεία που διαθέτουν άνω των 300 κλινών.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι ένα από τα 9 επείγοντα που καταθέτει με κατ’ επείγουσες διαδικασίες η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι, ενώ μέχρι τέλος του μήνα κατατίθεται και το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται μέσα στον Ιούλιο το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τις ΤΟΜΥ! Όλες οι πληροφορίες

Ψάχνοντας τους Γενικούς Γιατρούς για τη νέα Πρωτοβάθμια και τις ΤΟΜΥ! Πόσοι λείπουν στο νέο σύστημα

«Μπήκε» σε 24ωρη εφημερία το ΠΕΔΥ Αλεξάνδρας! Ωράριο- ειδικότητες

Έρχονται αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία! Τα σχέδια του υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button