ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται «μπλόκο» στις δωρεάν φυσικοθεραπείες από τον ΕΟΠΥΥ;

Συγκεκριμένα ο κλάδος διαμαρτύρεται για τα ποσά που επιβάλλεται να επιστρέψει στον ΕΟΠΥΥ, λόγω των μέτρων rebate & clawback (υποχρεωτικές εκπτώσεις και αυτόματες επιστροφές χρημάτων με την υπέρβαση του προϋπολογισμού).

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Π.Σ.Φ καλεί τα μέλη του «σε αγωνιστική συσπείρωση για την προετοιμασία δυναμικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα και ζητά την κατανόηση των ασφαλισμένων για το ενδεχόμενο της αναστολής της συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ».

Ο ΠΣΦ καλεί σε συστράτευση τα κινήματα των ασθενών, των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, καθώς παρ’ όλες τις αυξήσεις στις παρακρατήσεις του κλάδου υγείας που επιβλήθηκαν στους πολίτες, οι παρακρατήσεις δεν φτάνουν στο κλάδο της υγείας, με αποτέλεσμα ο δημόσιος φορέας υγείας-ΕΟΠΥΥ να μην χρηματοδοτείται επαρκώς και οι υπηρεσίες υγείας συνεχώς να υποβαθμίζονται.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των φυσικοθεραπευτών ο κλάδος ενώ προσφέρει υπηρεσίες 12 μήνες το χρόνο δεν πληρώνεται για τους 5 μήνες ενώ τονίζουν ότι οι πραγματικές τιμές πια των φυσικοθεραπειών μειώθηκαν από τα 15 στα 4 ευρώ!

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών καλεί τα μέλη του σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα για να εξεταστεί το ενδεχόμενο αναστολής της σύμβασης συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ , θεωρώντας ότι αν είναι να παρέχεις την εργασία σου και τις υποδομές σου και να μην αμείβεσαι, καλύτερα να μην συνεργάζεσαι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλαμβάνει ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ! Όλα τα πρόσωπα-κλειδιά της ομάδας του

Χωρίς ρευστό τα Χριστούγεννα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Επισχέσεις αν δεν πληρωθούν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button