ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται μπόνους-κίνητρο για να «επιστρέψουν» ιδιώτες γιατροί στον ΕΟΠΥΥ!

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι με το νέο έτος οπότε και θα αρχίσει σταδιακά να “στήνεται” το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα αναζητηθεί ταυτόχρονα και λύση για τις περιοχές όπου δεν υπάρχουν διαθέσιμες πολλές ειδικότητες γιατρών όπως παιδίατροι και καρδιολόγοι κ.λ.π.

Να σημειωθεί ότι σε πολλές περιοχές της χώρας, γιατροί συγκεκριμένων ειδικοτήτων αποφεύγουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ επειδή είναι μοναδικοί με αυτήν την ειδικότητα και συνεπώς παίρνουν ούτως ή άλλως το σύνολο των ασθενών. Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ: Αλλάζουν τα πάντα στις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι αλλαγές και τα μπόνους

Γι’ αυτό είναι συχνό το φαινόμενο σε πολλές περιοχές της χώρας οι δημόσιες δομές να μη διαθέτουν παιδίατρο και οι ιδιώτες να μην κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα οι γονείς να αναγκάζονται να πληρώνουν όλη την επίσκεψη από την τσέπη τους.

Πληροφορίες τουHealthReport.gr αναφέρουν ότι στις περιπτώσεις αυτές το υπουργείο Υγείας μελετά να δίνεται ακόμη και μπόνους σε όσους συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ.

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι το μπόνους θα σχετίζεται με τον αριθμό των ασθενών που θα εξετάζει ο κάθε γιατρός που θα συμβληθεί και δεν αποκλείεται η αποζημίωση να είναι διαφορετική.

Βέβαια η αντίφαση σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι χιλιάδες γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι σήμερα απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες από τον Οργανισμό για υπηρεσίες που παρείχαν.

Και από την άλλη παραμένει αμφίβολο για το ποιος γιατρός θα εμπιστευθεί να κάνει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ τη στιγμή που έχει εξασφαλισμένους ούτως ή άλλως τους ασθενείς του λόγω μοναδικότητας της ειδικότητας του σε μια περιοχή. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr : Έρχονται νέες συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Ποιες ειδικότητες μένουν εκτός

Για το λόγο αυτό, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας λένε πληροφορίες του HealthReport.gr εξετάζει το ενδεχόμενο όπου το σύστημα με το μπόνους δεν έχει αποτέλεσμα, να γίνουν προσλήψεις στις δημόσιες δομές ώστε να πιεστούν και οι ιδιώτες να συμβάλουν στο σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το νέο ΠΕΔΥ φθάνει το 2017 και φέρνει τις ΤΟΜΥ!

Άρχισε ο διάλογος για νέες συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνει με όλες τις πληρωμές

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά στο HealthReport.gr! Τι λέει για γιατρούς, κουρέματα, συμβάσεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button