Πολιτική Υγείας

Έρχεται νέα κόντρα κυβέρνησης-φαρμακοποιών! Τι απαιτεί η τρόικα

Ή μειώνετε το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών ή ρευστό δε βλέπετε, διαμήνυσε πρόσφατα για άλλη μια φορά η τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση. Πρόκειται άλλωστε για ένα από τα προαπαιτούμενα για να εκταμιευθούν τα υπόλοιπα χρήματα της δόσης.

Έτσι έως τον Ιούνιο οι δανειστές μας απαιτούν να δούνε να κουρεύεται το κέρδος από 23% που είναι σήμερα στο 15%. Κάτι που όπως όλα δείχνουν θα βγάλει και πάλι στο δρόμο τους φαρμακοποιούς οι οποίοι δηλώνουν πως μια τέτοια κίνηση θα σημάνει νέο πόλεμο για τον κλάδο.

Τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης γνωρίζουν καλά πως μία τέτοια κίνηση δε θα είναι εύκολη υπόθεση γι αυτό και αναζητούνται άλλα μέτρα ισοδύναμα ώστε να αποφευχθεί το κούρεμα στο κέρδος. Και αυτό βέβαια μόνο στην περίπτωση που οι τροικανοί το αποδεχθούν.

Ίσως γι αυτό και η κυβέρνηση να ζήτησε από τους δανειστές μας οι όποιες αλλαγές να γίνουν μετά τις ευρωεκλογές με το φόβο πως θα υπάρξει μεγάλο πολιτικό κόστος. Εξάλλου οι περισσότεροι συνδικαλιστές φαρμακοποιοί ανήκουν στη γαλάζια παράταξη και έχουν επισημάνει ότι θα ξεκινήσουν ευθέως πόλεμο με το κόμμα τους εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε νέο χτύπημα κατά του κλάδου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button