ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται νέος κανονισμός παροχών στον ΕΟΠΥΥ!

Στα χέρια του υπουργού Υγείας είναι ήδη προσχέδιο του νέου κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Το προσχέδιο που έχει ετοιμασθεί εδώ και καιρό, περιλαμβάνει αλλαγές στις παροχές των περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένων του Οργανισμού και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr, ανακατανέμει τα κονδύλια που δίνονται σήμερα για τις διάφορες υπηρεσίες και πράξεις που πραγματοποιούν οι ασφαλισμένοι- ασθενείς. Ταυτόχρονα τροποποιεί και τον τρόπο αλλά και τον αριθμό των εξετάσεων που γίνονται σε διάφορες κατηγορίες. 

ΕΟΠΥΥ

Πηγές αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου υγείας ευελπιστεί με τις τροποποιήσεις να κατανείμει δικαιότερα τις υπηρεσίες στους ασφαλισμένους αλλάζοντας τον τρόπο που θα γίνονται οι εξετάσεις αλλά και πως αυτές θα χρηματοδοτούνται.

Ήδη πάντως όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, το προσχέδιο του νέου κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ (ΕΚΠΥ) έχει δοθεί στην Κουμουνδούρου για τις τελευταίες διορθώσεις και αναμένεται μετά την επίσημη διαβούλευση που θα ακολουθήσει, να τεθεί σε εφαρμογή.

Προς ώρας πάντως η ηγεσία του υπουργείου υγείας κρατά το προσχέδιο ως …επτασφράγιστο μυστικό έως ότου μπουν και οι τελευταίες πινελιές και οριστικοποιηθούν οι αλλαγές στο νέο κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον αέρα προσωπικά δεδομένα των γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

ΕΟΠΥΥ: Πως θα αποζημιώνονται 26 αναλώσιμα υλικά! Δείτε ποια

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά στο HealthReport.gr! Τι λέει για γιατρούς, κουρέματα, συμβάσεις

Σχετικά Άρθρα

Back to top button