Πολιτική Υγείας

Έρχεται νέος σχεδιασμός για τον Έμπολα! Τα «ύποπτα» κενά στα νοσοκομεία

Μπορεί η πρόσφατη άσκηση που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ να διαφημίστηκε δεόντως, η πραγματικότητα όμως είναι πολύ μακριά. Τα νοσοκομεία αλλά και το ήδη κουρασμένο προσωπικό του ΕΣΥ λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας, αδυνατεί να υποδεχθεί και πιθανά κρούσματα του ιού Έμπολα.

Άλλωστε πώς να υποδεχθεί κανείς ύποπτα περιστατικά όταν μόνο στις εισόδους των νοσοκομείων επικρατεί το αδιαχώρητο από ασθενείς που είναι στην αναμονή για εξυπηρέτηση. Ταυτόχρονα το υποτιθέμενο κέντρο υποδοχής των ασθενών στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ διαθέτει έναν συγκεκριμένο θάλαμο ο οποίος διαθέτει το πολύ τέσσερα κρεβάτια.

Από την άλλη η εκπαίδευση του προσωπικού περιορίζεται σε μερικά θεωρητικά μαθήματα και είναι άγνωστο εάν στην πράξη μπορούν να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα προστασίας. Ίσως αυτά να αντιλήφθηκε και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και αποφάσισε να ορίσει κι άλλο νοσοκομείο αναφοράς.

Έτσι αρχίζει σιγά σιγά η προετοιμασία και του νοσοκομείου Σωτηρία ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι χώροι να είναι δυνατόν να παραλαμβάνονται πιθανά ύποπτα περιστατικά. Βέβαια επί της ουσίας τα μέτρα που έχουν ληφθεί στις εισόδους της χώρας είναι σχεδόν ανύπαρκτα.
Μερικά έντυπα ενημέρωσης των ταξιδιωτών όταν και αν αυτά δίνονται αλλά και μελλοντικές 30 προσλήψεις γιατρών είναι τα βασικά μέτρα του Μάκη Βορίδη για να αναχαιτίσει την πιθανή άφιξη του ιού επί ελληνικού εδάφους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button