ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται νέο κεντρικό σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία! Τι ετοιμάζεται

Νέο σύστημα προμηθειών για κεντρικές αγορές για όλα τα νοσοκομεία σχεδιάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, ήδη υπάρχει έτοιμη ρύθμιση που είχε ετοιμασθεί πριν η ΝΔ βγει κυβέρνηση, ώστε να υπάρχει εξοικονόμηση προμηθειών στο ΕΣΥ με κεντρικά ελεγχόμενους διαγωνισμούς που θα φέρνουν κοινές τιμές για όλες τις νοσοκομειακές μονάδες.

Μέχρι σήμερα παρά τις όποιες εξαγγελίες, δεν έχει εφαρμοσθεί ένα κεντρικό σύστημα προμηθειών, με αποτέλεσμα σε κάθε νοσοκομείο να γίνονται παρατάσεις συμβάσεων με προμηθεύτριες εταιρείες.

Μάλιστα για άγνωστους λόγους, το νομοσχέδιο για τις προμήθειες στο ΕΣΥ που είχε προωθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση έμεινε στα χαρτιά. Συνέπεια όμως είναι είτε να μην αγοράζονται νέα βασικά υλικά για τα νοσοκομεία, είτε να αγοράζονται ακόμη με υψηλότερες τιμές από ότι θα έπρεπε.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτιμούσε ότι μέσω των κεντρικών διαγωνισμών μπορεί να επιτευχθεί όφελος περίπου στο 25% σε κάθε κεντρικοποιημένη προμήθεια.

Κάτι βέβαια που δεν έγινε ποτέ. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε σχέδιο είχε παρουσιάσει πέρυσι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας (Ξανθός- Πολάκης) για τις προμήθειες στην τρόικα: «Δείτε το σχέδιο που παρουσίασε το υπ.Υγείας στην τρόικα για ΤΟΜΥ, Νοσοκομεία, Προμήθειες!»

Η νέα κυβέρνηση από την πλευρά της σκοπεύει- λένε πηγές του HealthReport.gr– προς το τέλος του χρόνου να παρουσιάσει το πλήρες σχέδιό της για τις προμήθειες δεδομένου ότι και οι δανειστές πιέζουν για εφαρμογή συστήματος κεντρικών προμηθειών στα νοσοκομεία, με στόχο να γίνεται το 30% με κεντρικές προμήθειες μέχρι τα μέσα του 2020 και το 40% έως τα μέσα του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προς το τέλος Αυγούστου οι αλλαγές σε Διοικήσεις ΥΠΕ και Νοσοκομείων! Όλες οι πληροφορίες

Έρχεται «βροχή» από νομοσχέδια από τον Σεπτέμβριο στην Υγεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Με ρυθμούς «χελώνας» η υλοποίηση του νόμου για τις προμήθειες!

Νέες καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ κατά Πολάκη! Τι λέει για διαγωνισμούς και προμήθειες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button