ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται νέο μεγάλο κούρεμα στα ειδικά μισθολόγια των νοσοκομειακών γιατρών! Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Ειδικότερα φαίνεται πως έχει ανοίξει πάλι το θέμα καθώς πλησιάζει η ημερομηνία άφιξης των δανειστών στη Ελλάδα για τη νέα αξιολόγηση, κατά την οποία θα εξετασθεί εξ νέου η διατήρηση των ειδικών μισθολογίων αλλά και του παγώματος των μισθολογικών ωριμάνσεων και του χρονοεπιδόματος.

Προς ώρας όλα δείχνουν ότι η μάχη χάνεται καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν κατόρθωσε όπως λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr να μεταπείσει το υπουργείο Οικονομικών ότι δεν πρέπει να ψαλιδιστούν ή να παγώσουν οι μισθοί των γιατρών.

Άλλωστε δεν έχει παραδοθεί ακόμη κανένα ισοδύναμο μέτρο στο υπουργείο Οικονομικών, έλεγαν στο HealthReport.gr οι ίδιες αξιόπιστες υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει σχετικά πριν λίγες ημέρες το HealthReport.gr: «Τι θα γίνει με το ειδικό μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ! Τα ισοδύναμα και τα πιθανά κουρέματα»

Δεν είναι τυχαίο ότι η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) είναι στα κάγκελα και καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα όλο τον κλάδο.
Εξάλλου οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ έχουν ζητήσει συνάντηση σχετική τόσο από το υπουργείο υγείας όσο και από το Υπουργείο Οικονομικών αλλά είναι ακόμη στην …αναμονή.

Οι γιατροί στην περίπτωση που εφαρμοσθεί το πάγωμα του χρονοεπιδόματος αναμένεται να χάσουν εκατοντάδες ευρώ ετησίως, τη στιγμή που ήδη οι μισθοί τους έχουν τσεκουρωθεί τουλάχιστον κατά 40% λόγω μνημονίων.
Γι αυτό και ετοιμάζονται να προχωρήσουν και σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιδού οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ με το ειδικό μισθολόγιο!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button