ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται νέο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των Διοικητών των Νοσοκομείων! Πως θα βαθμολογούνται

Ειδικότερα όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, στο τέλος Ιανουαρίου και μετά το νομοσχέδιο «σκούπα» της κυβέρνησης για την 3η αξιολόγηση των δανειστών, το υπουργείο Υγείας θα καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο που θα αλλάζει όλη την αξιολόγηση των Διοικητών των Νοσοκομείων.

Το νομοσχέδιο θα εισαγάγει ένα ενιαίο πλαίσιο για τον τρόπο που θα ελέγχεται το έργο των Διοικητών, αφού θα τεθούν συγκεκριμένα κριτήρια που σήμερα εφαρμόζονται μόνο προφορικά.

Όπως σημειώνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, μέσα στα κριτήρια αξιολόγησης των Διοικητών θα είναι η αυστηρή τήρηση των προϋπολογισμών που έχουν τεθεί, η βελτίωση της πρόσβασης των ασθενών τόσο στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών όσο και στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία.

Άλλωστε πρόσφατα οι Διοικητές των Νοσοκομείων πέρασαν από αξιολόγηση που έφερε και τη βαθμολόγησή τους. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικό ρεπορτάζ: «Διοικητές Νοσοκομείων: Το πρώτο «χειμωνιάτικο» crash test για την απόδοσή τους! Σύσκεψη στο υπ.Υγείας»

Μέσα στο θεσμοθετημένο πλέον «crash test» που θα περνούν οι Διοικητές των Νοσοκομείων θα είναι και η αυστηρή τήρηση της λίστας των χειρουργείων, καθώς σήμερα ναι μεν είναι υπεύθυνοι για τις λίστες αλλά έγκειται στο χέρι του υπουργό στο πως θα τους κρίνει.

Μέσα στους δείκτες για την επίσημη πια βαθμολόγησή τους- λένε πηγές του HealthReport.grθα είναι και οι χρόνοι αναμονής για τις κλινικές και τα ιατρεία των νοσοκομείων, ώστε να υπάρξει συνεχής μείωση των αναμονών που καταγράφονται σήμερα.

Έρχονται οι πρώτες απολύσεις Διοικητών Νοσοκομείων

Πάντως η τελευταία αξιολόγηση των υπαρχόντων Διοικητών των Νοσοκομείων φέρνει και τις πρώτες απολύσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “ΕΘΝΟΣ“, τέσσερις Διοικητές μεγάλων Νοσοκομείων θα δουν την πόρτα εξόδου από το ΕΣΥ αφού κρίθηκε ότι θα πραγματοποίησαν το έργο που έπρεπε με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το υπουργείο Υγείας.

Οι Διοικητές αναμένεται να λάβουν …φύλλο πορείας για την απομάκρυνσή τους εντός των ημέρων.

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που θα κατατεθεί περί τα τέλη Ιανουαρίου στη Βουλή θα περιλαμβάνει και τις αλλαγές για τους Ιατρικούς Συλλόγους, τη θεσμοθέτηση του νέου φορέα αξιολόγησης των φαρμάκων και της τεχνολογίας (ΗΤΑ), τη αύξηση του αριθμού των Υγειονομικών Περιφερειών κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιδού η πρόταση του ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις των γιατρών! Πως θα αμείβονται

Άρον άρον μετακινήσεις Γενικών Γιατρών και Παθολόγων στις ΤΟΜΥ! Όλες οι λεπτομέρειες για τις αποσπάσεις

Πως θα γίνονται οι εγγραφές στον οικογενειακό γιατρό και στις ΤΟΜΥ! Τι προβλέπει εγκύκλιος

Στον αέρα συμβασιούχοι και επικουρικοί των Νοσοκομείων! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button