ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται νέο πλαφόν για τη συνταγογράφηση γενοσήμων δια χειρός Π. Πολάκη! Τι προβλέπεται ανά περιφέρεια και ειδικότητα

Τα νέα όρια συνταγογράφησης γενοσήμων φαρμάκων,για κάθε γιατρό ξεχωριστά ανάλογα και με την ειδικότητά του ανά περιφερειακή ενότητα και ανά μήνα, ορίζει με απόφασή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Και αυτό γιατί η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί έναντι των δανειστών για αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων φαρμάκων, η οποία παραμένει από τις πιο χαμηλές στην Ευρώπη. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά  τα νέα μέτρα για τα φάρμακα μετά τη συμφωνία με την τρόικα! Τι προβλέπεται για γιατρούς- φαρμακοποιούς

Να σημειωθεί ότι σήμερα η διείσδυση των γενοσήμων παραμένει καθηλωμένη στο 20%, ενώ με βάση τις δεσμεύσεις μας προς την τρόικα θα πρέπει άμεσα το ποσοστό να φθάσει τουλάχιστον στο 40%.

Κίνητρα πάντως είχαν επεξεργασθεί και στο παρελθόν από το υπουργείο υγείας για την προώθηση των γενοσήμων, χωρίς ωστόσο να εφαρμοστούν ποτέ. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Έρχονται κίνητρα στους φαρμακοποιούς για τα γενόσημα! Τι θα θεσμοθετήσει το υπ. Υγείας»

Τι προβλέπεται

Αναλυτικότερα με την απόφαση του Παύλου Πολάκη, ορίζονται τα ελάχιστα μηνιαία ποσοστά συνταγογράφησης γενοσήμων φαρμάκων, σε όγκο και συσκευασίες, ανά θεραπευτική ομάδα και τρόπο χορήγησης. Η διαδικασία συνδέεται με τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) κάθε ασθενούς

Παράλληλα τίθενται ελάχιστοι ποσοστιαίοι – ανά μήνα – στόχοι συνταγογράφησης γενοσήμων φαρμάκων κατά όγκο σε συσκευασίες ανά θεραπευτική ομάδα και τρόπο χορήγησης.

Σε ορισμένες θεραπευτικές κατηγορίες, όπως οι ανταγωνιστές της σεροτονίνης χορηγούμενους για τη ναυτία, τα ποσοστά – στόχοι αγγίζουν το 100% (97,46% έως 99,13%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δωρεάν γενόσημα φάρμακα σε δύο κατηγορίες ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ! Ποιοι τα δικαιούνται

«Κόφτης» ακόμη και σε απαραίτητες εξετάσεις στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Στα κάγκελα οι φαρμακοποιοί για τις υποχρεωτικές εκπτώσεις! Γιατί αντιδρούν

«Διπλή» παρακολούθηση στα οικονομικά της Υγείας! Νέα επιτροπή με δύο υπουργεία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button