ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται νέο σύστημα επιλογής των διοικητών των νοσοκομείων! Όλες οι πληροφορίες

Οι αλλαγές θα γίνουν μέσω νομοσχεδίου που θα αναδιοργανώνει θεσμικά όλο το δημόσιο σύστημα υγείας και θα αλλάζει και την λειτουργία των Υγειονομικών Περιφερειών. Ένα νομοσχέδιο που αναμένεται να προωθηθεί άμεσα.

Βέβαια το νέο σύστημα πρόκειται να ισχύσει από τη νέα “φουρνιά” των Διοικητών των Νοσοκομείων, καθώς με βάση τις συμβάσεις τους η θητεία είναι τριετής.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr στο νέο θεσμικό πλαίσιο αναμένεται να υπάρχουν ενιαίοι κανόνες για την πρόσληψη των Διοικητών των Νοσοκομείων, αλλά και για την αξιολόγησή τους.

Άλλωστε διεφάνη ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη από τον τρόπο επιλογής των προηγούμενων διοικητών Νοσοκομείων γι αυτό και προχώρησε σε απολύσεις. Διαβάστε ΕΔΩ ποιους απέλυσε: ” Άρχισαν οι απομακρύνσεις Διοικητών Νοσοκομείων! Ποιοι απολύθηκαν”

Θα υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια των προσωπικών συνεντεύξεων. Οι προϋποθέσεις θα αφορούν στα ερωτήματα αλλά και στην κρίση που θα γίνεται για την επαγγελματική εμπειρία του υποψηφίου. Τα κριτήρια θα τηρούνται αυστηρά, διαβεβαιώνουν υψηλόβαθμα στελέχη στο HealthReport.gr.

Και θεσμικές αλλαγές για τις ΥΠΕ

Κατά τα άλλα το νομοσχέδιο που θα προωθηθεί τις επόμενες ημέρες, θα περιλαμβάνει και θεσμικές αλλαγές στο ΕΣΥ και θα επιφέρει:

-Αλλαγές στους οργανισμούς των υγειονομικών περιφερειών (ΥΠΕ)

-Αλλαγές στη χωροταξία των ΥΠΕ

-Αλλαγές στη Διοίκηση του συστήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα ήθη και έθιμα: Όταν οι Διοικητές μπουκάρουν στα εξεταστήρια των Νοσοκομείων με το έτσι θέλω! Σκοτωμός στην Πάτρα

Διοικητές νοσοκομείων: Ποιοι είναι οι μισθοί τους!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button