ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτές! Ποιοι ευνοούνται

Έτοιμη είναι ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας, με την οποία θα δοθεί λύση στο θέμα των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων που λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για συμβάσεις γιατρών, νοσηλευτών αλλά και του υπόλοιπου προσωπικού που λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποχωρήσουν από το ΕΣΥ. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Εκτός ΕΣΥ οι επικουρικοί γιατροί! Σε κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί»

Μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν από συνδικαλιστικά όργανα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έπειτα από σχετικές συνεννοήσεις κυρίως με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, έχει ετοιμάσει νομοθετική ρύθμιση για την παράταση ενός χρόνου στις συμβάσεις.

Η νομοθετική ρύθμιση -όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας και τους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΟΕΝΓΕ) -θα προωθεί στο τέλος Ιουνίου και με την οποία θα δίνεται παράταση ενός χρόνου στις συμβάσεις.

Στη νομοθετική ρύθμιση θα δίνεται παράταση σε όσους οι συμβάσεις λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ αναμένεται να συμπεριληφθεί και ρύθμιση για όσους προσελήφθησαν μετά τις 30 Σεπτεμβρίου του 2016 και οι συμβάσεις τους δεν λήγουν ακόμη.

Από τη ρύθμιση αυτή αναμένεται να ευνοηθούν και εργαζόμενοι που δεν είναι γιατροί όπως νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό (585 άτομα), η αποχώρηση των οποίων ήταν προγραμματισμένη για το 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ετοιμάζεται «κούρεμα» στα χρήματα των εφημεριών στα νοσοκομεία; Οι ανησυχίες των γιατρών για το νέο νομοσχέδιο

Όπου επικουρικός γιατρός και η μοίρα του! Φεύγουν από το ΕΣΥ ο ένας μετά τον άλλον

Στα συνέδρια και οι επικουρικοί γιατροί με την άδεια του υπ.Υγείας! Τι ρυθμίζεται

Εκτός ΕΣΥ οι επικουρικοί γιατροί! Σε κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί

Σχετικά Άρθρα

Back to top button