ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για να πληρωθούν χρέη του ΕΟΠΥΥ από το 2011! Τι υποσχέθηκε ο υπ.Υγείας

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνάντησης του προεδρείου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) με επικεφαλής τον πρόεδρο Μιχάλη Βλασταράκο, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υποσχέθηκε πως θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να δοθεί παράταση έως το τέλος του 2015 για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους παρόχους.

Πρόκειται για οφειλές προς τους παρόχους υγείας, γιατρούς, εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα, κλινικές κλπλ μέχρι το τέλος του 2011. Να σημειωθεί πως είναι χρέη που προέρχονται από τα ασφαλιστικά ταμεία οι κλάδοι υγείας των οποίων έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ και όλα αυτά τα χρόνια είχαν μπει στο…συρτάρι.
Είναι ενδεικτικό πως μόνο για τα εργαστήρια και τα ιατρεία το ποσό φθάνει στα 280 εκατ. ευρώ.

Γραφειοκρατικά «μπερδέματα» στον ΕΟΠΥΥ

Κατά τα άλλα σήμερα Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο στην οποία θα συμμετέχουν ο Υπουργός Υγείας, ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού κ. Ιωάννης Βαφειάδης, προκειμένου να ρυθμιστούν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τις βεβαιώσεις αποδοχών προς τους παρόχους υγείας.

Στις βεβαιώσεις δεν περιλαμβάνεται το clawback του 2ου εξαμήνου του 2014, σε σχέση με το ατομικό όριο κάθε παρόχου, καθώς και η εκκρεμούσα απόφαση για το επιπλέον κονδύλι των 24 εκ. ευρώ σε σχέση με το συνολικό κόστος των διαγνωστικών εξετάσεων των παρόχων υγείας.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής διαβεβαίωσε τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) πως θα επιχειρήσει να λύσει άμεσα τα προβλήματα αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέος Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: Έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων! Πότε θα διορισθεί

ΕΟΠΥΥ: Πόσα χρωστά για φάρμακα!

ΕΟΠΥΥ: Πληρώνονται όλοι για τον Φεβρουάριο! Αποκλειστικό ρεπορτάζ

Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ετών 40; Ο νέος υποψήφιος που προτάθηκε για τον Οργανισμό

Σχετικά Άρθρα

Back to top button