ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ! Πότε συζητείται στη Βουλή

Το όνομα του νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ θα κληθεί να εγκρίνει η αρμόδια επιτροπή της Βουλής έως το τέλος της εβδομάδας, λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr από υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Υγείας.
Ο νέος πρόεδρος που θα προταθεί από την κυβέρνηση δεν είναι άλλος από τον 40χρονο Σωτήρη Μπερσίμη, όπως είχε αποκαλύψει στις 23 Μαρτίου το HealthReport.gr (Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ).

Ο Σωτήρης Μπερσίμης, τη θέση του οποίου θα κληθεί να εγκρίνει η Βουλή, είναι μόλις 40 ετών, λέκτορας και άνθρωπος των αριθμών.
Είναι Λέκτορας του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς που σε αντίθεση με όλους τους άλλους προέδρους έχει γεννηθεί το 1974.

Ο κ.Μπερσίμης είναι της γενιάς του Αλέξη Τσίπρα, και η κυβέρνηση ελπίζει επειδή είναι γνώστης των αριθμών θα κατορθώσει να βάλει τάξη στα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ.

Βέβαια για να ορθοποδήσει ο ΕΟΠΥΥ απαιτείται η άμεση χρηματοδότησή του όπως άλλωστε αναγνωρίζουν ακόμη και στην κυβέρνηση.
Πάντως μαζί με τον Σωτήρη Μπερσίμη για τη θέση του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να προταθεί ο Σταμάτης Βαρδαρός, θέση για την οποία ωστόσο δεν απαιτείται έγκριση από τη Βουλή.
Διαβάστε τι είχε δηλώσει στο Healthreport.gr ο Σταμάτης Βαρδαρός. («Τι θα αλλάξουμε στον ΕΟΠΥΥ»! Τι λέει αποκλειστικά στο HealthReport.gr ο Στ.Βαρδαρός, υπ. Αντιπρόεδρος)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλαγή ηγεσίας στον ΕΟΠΥΥ: ο 40αρης πρόεδρος και ο «κολλητός» αντιπρόεδρος! Όλο το παρασκήνιο (ΦΩΤΟ)

Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ετών 40; Ο νέος υποψήφιος που προτάθηκε για τον Οργανισμό

Σχετικά Άρθρα

Back to top button