Πολιτική Υγείας

Έρχεται ρευστό από τον ΕΟΠΥΥ με…διακρίσεις! Ποιοι εξαιρούνται από τις πληρωμές

Απ έξω από την εξόφληση οφειλών για το 2011 αφήνει τους φυσικοθεραπευτές ο ΕΟΠΥΥ χωρίς εμφανή λόγο αλλά με …λογιστική δικαιολογία. Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ που εξεδόθη, θα πληρωθούν όλοι οι πάροχοι του οργανισμού για χρέη από το 2011 αλλά όχι εκείνοι που δεν είχαν καταθέσει Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Βέβαια σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών διαμαρτύρεται έντονα για την λογιστική, εκείνη την περίοδο υπήρχε διάταξη που επέτρεπε στους παρόχους να μην καταθέτουν Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και να το καταθέτουν κατά την εξόφληση από τον ασφαλιστικό φορέα.

Βέβαια όλα αυτά ελάχιστη σημασία έχουν για τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ η οποία επιδιώκει άρον άρον να δώσει λίγα μετρητά προς …τέρψιν της τρόικας. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών κάνει λόγο για «παράλογη διάκριση που κάνει στους παρόχους Υγείας η Εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ, η οποία αφορά στη δρομολόγηση εξόφλησης ληξιπρόθεσμων του 2011 μόνο για τους παρόχους που είχαν εκδώσει τα ανάλογα παραστατικά».

Η Σύλλογος καλεί τον ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει και στις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών από το 2010 και ένθεν που είναι σε εκκρεμότητα από Ταμεία φορέων που εντάχθηκαν στη συνέχεια στον ΕΟΠΥΥ (Οίκος Ναύτου, ΙΚΑ, ΕΤΑΠ ΜΜΕ κα) και δεν έχουν πληρωθεί ακόμη.

Επίσης καλεί τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας να δώσουν λύση στο θέμα των Ληξιπρόθεσμων εδώ και τώρα, «ανακουφίζοντας τους φυσικοθεραπευτές και τους λοιπούς παρόχους από την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει από τις άλογες λογιστικές πολιτικές κατακερμάτισης της Υγείας».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button