ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται ρευστό για γιατρούς και νοσηλευτές! Δείτε πότε θα πληρωθούν εφημερίες και υπερωρίες

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις εξαιρέσιμες δεδουλευμένες υπερωρίες και τα νυχτερινά των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ για το 2015 καθώς και των εφημεριών των γιατρών στα Πανεπιστημιακά και τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

Έτσι μέσα στον Ιούνιο θα γίνει η αναμόρφωση των προϋπολογισμών για την άμεση καταβολή των χρημάτων.

Άγνωστο ωστόσο παραμένει πότε θα πληρωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες των γιατρών που εργάζονται στα Κέντρα Υγείας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) η οποία σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου Υγείας να καταβληθούν οι εφημερίες για το πρώτο τρίμηνο του 2015 μόνο στους γιατρούς των νοσοκομείων και να μείνουν εκτός οι γιατροί των Κέντρων Υγείας.

Μάλιστα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κα Ματίνα Παγώνη καλεί τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας σε αγωνιστική εγρήγορση στην περίπτωση που η ηγεσία του υπουργείου δεν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button