ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται ρευστό για διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια από τα ασφαλιστικά ταμεία! Τι συμφωνήθηκε με τον ΕΦΚΑ

Τουλάχιστον αυτές είναι οι δεσμεύσεις της Διοίκησης του ΕΦΚΑ με την οποία συναντήθηκαν εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ). Ο κλάδος συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Ταμείου καθώς ανέμενε την πλήρη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο τέλος Αυγούστου. Κάτι που βέβαια δεν έγινε.

Και τα χρήματα αυτά φυσικά πολλά διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια τα περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού αν σκεφτεί κανείς σε τι οικονομική κατάσταση βρίσκονται πολλά από αυτά. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: “Καταρρέουν τα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια! Στον αέρα οι ασθενείς”

Πάντως σύμφωνα με τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ το πρόβλημα δημιουργήθηκε με την ενταλματοποίηση των οφειλών που ετέθη από την πλευρά των επιτρόπων (πάρεδροι) λόγω παρέλευσης της 5ετίας και ως εκ τούτου διαγραφής της οφειλής για όσους δεν είχαν φροντίσει να προσφύγουν δικαστικά για την ακύρωση της παραγραφής.

Γι αυτό και σύμφωνα με τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ η κυβέρνηση θα φέρει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου νομοθετική ρύθμιση η οποία θα θεραπεύει αυτό το κώλυμα και ως εκ τούτου θα προχωρήσουν όλες οι πληρωμές, ούτως ώστε η μία μετά την άλλη να εξοφλείται με γοργό ρυθμό.

Παράλληλα οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εξεταστεί και να συμπεριληφθεί στο ίδιο νομοσχέδιο η άρση των απαιτήσεων του ΤΣΑΥ για πρόστιμα και προσαυξήσεις που αφορούν στους συμψηφισμούς των οφειλών μεταξύ των παρόχων και του εν λόγω ασφαλιστικού ταμείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριο κούρεμα στα κονδύλια του ΕΟΠΥΥ! Τι χάνουν γιατροί, κλινικές, διαγνωστικά

ΕΟΠΥΥ: Χάος με τις υποχρεωτικές επιστροφές του 2013 για διαγνωστικά εργαστήρια! Τι απεφάνθη το ΣτΕ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button