ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται ρευστό για τις εφημερίες! Πότε θα πληρωθούν

Ειδικότερα σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) από τη Διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου Υγείας, η καταβολή των εφημεριών του 3ου τριμήνου 2015 ήδη έχουν ήδη κατατεθεί στους λογαριασμούς των Νοσοκομείων.

Απομένει όμως η εκκαθάριση των ενταλμάτων, ώστε οι γιατροί να δούνε τα χρήματα στους λογαριασμούς τους.
Εκτιμάται ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί και το ιατρικό προσωπικό είτε θα αποπληρωθεί στις 13 Οκτωβρίου ή το αργότερο στις 27 Οκτωβρίου. Η διαδικασία εξαρτάται από το κάθε νοσοκομείο ξεχωριστά.

Ωστόσο τα ποσά που αντιστοιχούν στους γιατρούς για τις εφημερίες τις οποίες πληρώνονται με καθυστέρηση μηνών, είναι εξαιρετικά περιορισμένα.

Σύμφωνα με τον Ηλία Σιώρα γιατρό και Πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, πρόκειται για ένα «εξευτελιστικό ωρομίσθιο αυτό της εφημερίας των γιατρών καθώς αντιστοιχούν 2,5 € την ώρα για τον ειδικευόμενο και 3,5 € την ώρα για τον ειδικευμένο.».

Όμως υπάρχουν και …χειρότερα καθώς οι νοσηλευτές της νυχτερινής βάρδιας αμείβονται με 95 λεπτά την ώρα ως έξτρα αμοιβή.
Όμως ακόμη και να πληρωθούν οι εφημερίες και οι υπερωρίες, υπάρχουν ακόμη οικονομικές εκκρεμότητες με το προσωπικό των νοσοκομείων αφού δεν έχει αποσαφηνισθεί ακόμη τι θα γίνει με τις πρόσθετες εφημερίες των γιατρών που έκαναν για πέντε μήνες μέσα στο 2014 και δεν έχουν εξοφληθεί ακόμη, ενώ αντίστοιχα στο μη ιατρικό προσωπικό έχουν παρακρατηθεί χρήματα από υπερωρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρον άρον ξανά μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομεία στα νησιά! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί

ΕΟΠΥΥ: Πληρώνονται όλοι για έναν μήνα μέσα στον Οκτώβριο! Όλες οι λεπτομέρειες

Η άνοδος και η πτώση ενός «μεγαλοκλινικάρχη»! Η πορεία και η εξέλιξη του Θ.Λιακουνάκου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button