ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται ρευστό στα νοσοκομεία για οφειλές του 2016! Τι προβλέπει τροπολογία

Τροπολογία που ψηφίστηκε από το υπουργείο Υγείας στη Βουλή και ήταν ενταγμένη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας, νομιμοποιεί τις δαπάνες των νοσοκομείων για το 2016 και αυτές οι οποίες έγιναν με εξωσυμβατικό τρόπο.

Αγορές δηλαδή που πραγματοποιήθηκαν είτε από διαγωνισμούς που πήραν παράταση είτε έγιναν εξωσυμβατικά για να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια τροπολογία που ρυθμίζονται οι οικονομικές υποχρεώσεις του ΕΣΥ περιλαμβάνεται και η φωτογραφική διάταξη για την πρόσληψη τριών ειδικών συμβούλων στο γραφείο του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ. Θέμα που αποκάλυψε το HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ την αποκάλυψη: «Τρεις σκιώδεις προσλήψεις στο πολύπαθο ΚΕΕΛΠΝΟ δια χειρός Πολάκη! Όλο το παρασκήνιο και οι μισθοί».

νοσοκομεία 2

Πάντως με την ίδια τροπολογία τα νοσοκομεία θα μπορέσουν να αποπληρώσουν ό,τι χρωστούν το 2016 ενώ με βάση τους υπολογισμούς του υπουργείου Υγείας από τις περίπου 140 νοσοκομειακές μονάδες, οι 110 θα «κλείσουν» τη φετινή χρονιά χωρίς χρέη.

Εκτιμάται ότι με την τροπολογία αυτή θα έχουν δοθεί στα νοσοκομεία περίπου 1.023 δις ευρώ από 1.156 δις, ενώ ήδη έχουν δοθεί 193 εκατ. στον ΕΟΠΥΥ για νοσηλείες ασφαλισμένων και 110 εκατ. ευρώ στα στρατιωτικά νοσοκομεία και στο Ωνάσειο.

Διαβάστε παρακάτω όλη την τροπολογία πατώντας ΚΛΙΚ

HealthReport.gr-Τροπολογία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρεις σκιώδεις προσλήψεις στο πολύπαθο ΚΕΕΛΠΝΟ δια χειρός Πολάκη! Όλο το παρασκήνιο και οι μισθοί

Ξέμειναν από αναλώσιμα και σεντόνια τα γυναικολογικά νοσοκομεία της Αθήνας! Όλες οι καταγγελλίες

Η «ακτινογραφία» του ΕΣΥ! Πόσοι εργαζόμενοι λείπουν από το σύστημα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button