ΆρθραΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Έρχεται ρευστό στους φαρμακοποιούς! Πληρώνονται για τον Μάρτιο

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής απαντώντας σε σχετική ερώτηση, την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν να πληρώνονται οι φαρμακοποιοί για όσα τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ για τον Μάρτιο.

Ο κ.Κουρουμπλής εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την εξοικονόμηση κονδυλίων από τη διαπραγμάτευση με τις φαρμακοβιομηχανίες καθώς σημείωσε ότι «η κυβέρνηση ξεκίνησε μια διαπραγμάτευση με τη βιομηχανία και για πρώτη φορά η διαπραγμάτευση αυτή αποδίδει 160 εκατομμύρια ευρώ».

Στο μεταξύ επανέρχονται τα λεγόμενα ακριβά φάρμακα που αφορούν τους καρκινοπαθείς στα νοσοκομεία, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζει σχετική διάταξη.

Να σημειωθεί ότι τα φάρμακα για σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος, χορηγούνταν το τελευταίο διάστημα κυρίως από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, καθώς τα νοσοκομεία εμφάνιζαν περιορισμένη διαθεσιμότητα σε πολλές περιπτώσεις για να μην αυξήσουν τις δαπάνες τους.

Έτσι οι ασθενείς πήγαιναν στα νοσοκομεία να βρουν τα φάρμακά τους αλλά η επίσημη απάντηση που λάμβανα είτε η ένδειξη… «στερείται». Αποτέλεσμα ήταν να τρέχουν ξανά στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να τα προμηθευτούν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button