ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Έρχεται συλλογική σύμβαση φαρμακοποιών με τον ΕΟΠΥΥ για τα ακριβά φάρμακα! Νέες καθυστερήσεις στη διανομή

Αρχική > Άρθρα > Έρχεται συλλογική σύμβαση φαρμακοποιών με τον ΕΟΠΥΥ για τα ακριβά φάρμακα! Νέες καθυστερήσεις στη διανομή

Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προκειμένου να αποφασίσει για τη συλλογική σύμβαση του κλάδου με τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να διανέμονται τα ακριβά φάρμακα (φάρμακα υψηλού κόστους) στα φαρμακεία της γειτονιάς.

Όλα δείχνουν πως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα δώσει το πράσινο φως και επισήμως να προχωρήσει η διαδικασία. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η διανομή των φαρμάκων.

Άλλωστε παρατηρούνται ήδη καθυστερήσεις, αφού όπως είχε γράψει το HealthReport.gr η διαδικασία παίρνει παράταση δεδομένου ότι δεν ξεκίνησε στις αρχές του έτους όπως ήταν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Παράταση για τα φάρμακα υψηλού κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία! Το νέο χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υγείας»

Παρότι με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr έχει δοθεί εντολή να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του απαραίτητου λογισμικού που θα συνδέει τους φαρμακοποιούς με τον ΕΟΠΥΥ, ο Οργανισμός δεν μοιάζει να είναι ακόμη έτοιμος.

Άλλωστε είναι ακόμη σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τις τεχνικές προδιαγραφές που θα ενταχθούν στη Διακήρυξη του Ηλεκτρονικού Διεθνή Διαγωνισμού για τη Μεταφορά των φαρμάκων με ειδικά οχήματα.

Η δημόσια αυτή διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 5 Φεβρουαρίου και μετά θα ξεκινήσει ο σχετικός διαγωνισμός.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι υπολείπονται κι άλλες τεχνικές λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία για τα ακριβά φάρμακα. Και το ζήτημα είναι ότι προς ώρας κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα μπορούν οι ασθενείς να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία της γειτονιάς.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button