ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται σχέδιο του υπ.Υγείας κατά του AIDS! Τι συμφωνήθηκε με τον ΠΟΥ

Ειδικότερα σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο, το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας θα περιλαμβάνει ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος αντιμετώπισης της νόσου με κύριο στόχο να σταματήσει η μόλυνση από τον ιό HIV να αποτελεί απειλή για τη Δημόσια Υγεία.

Κατά τον κ.Μπασκόζο υπάρχει άμεσα αναγκαιότητα για πρόληψη αλλά και θεραπευτική αγωγή σε όλους τους οροθετικούς με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση της χρόνιας λοίμωξης.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος συναντήθηκε πρόσφατα στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στη Γενεύη με εκπροσώπους της Διεύθυνσης HIV/AIDS του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), την Dr. Rachel Baggaley Συντονίστρια Πρόληψης HIV/AIDS και τον Επιδημιολόγο Dr. Ιωάννη Μαμελετζή Σύμβουλο για θέματα HIV/AIDS.

Συζητήθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές του Π.Ο.Υ. για την πρόληψη και τη θεραπεία από τον ιό HIV κι υπήρξε θετική αναφορά για τα αποτελέσματα των πολιτικών μείωσης της βλάβης (harm reduction) από πλευράς Ελλάδας και οι οποίες αποτελούν παράδειγμα και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς Οργανισμού για την υιοθέτηση αυτών και από άλλα κράτη – μέλη.

Από πλευράς Π.Ο.Υ. έγιναν προτάσεις για τον τρόπο μείωσης των μολύνσεων από τον HIV, στην Ελλάδα και πώς μπορεί να βελτιωθεί η θεραπευτική αντιμετώπιση για τα άτομα που ζουν με τον ιό HIV.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button