Πολιτική Υγείας

Έρχεται το μεγάλο «κούρεμα» στις ιδιωτικές κλινικές! Το πόρισμα ελέγχου στα χέρια Βορίδη

Θέση καθόλου τυχαία καθώς ήδη είναι στα χέρια του το πόρισμα των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών μετά τον κλινικό έλεγχο που πραγματοποίησαν στις οικονομικές απαιτήσεις τους. Οι ελεγκτές τους τελευταίους μήνες έκαναν φύλλο και φτερό όλες τις αξιώσεις των κλινικών από νοσηλείες ασφαλισμένων και διαπιστώθηκε πως κάποιοι είχαν φροντίσει να …αβγατίσουν λίγο τις δηλωμένες νοσηλείες προκειμένου να εισπράξουν και περισσότερα.

Εκτιμάται με βάση τις πληροφορίες ότι περίπου το 155-20% όσων δηλώθηκαν από τα συνολικά 130 εκατ. ευρώ που ήταν υπό αμφισβήτηση, είναι πλασματικά. Πάντως ο Μάκης Βορίδης αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη δημοσιοποίηση των πλασματικών νοσηλειών και αξιώσεων από τις ιδιωτικές κλινικές σε μια προσπάθεια να δείξει προφίλ… εκκαθαριστή.

Άλλωστε διανύουμε μια εξαιρετικά ρευστή πολιτική κατάσταση και ουδείς γνωρίζει πόσο κοντό είναι τελικά οι εκλογές. Πηγές του healthreport.gr
πάντως έλεγαν πως πολλοί «κλινικάρχες» κάθονταν σε αναμμένα κάρβουνα τις τελευταίες ημέρες και φρόντιζαν μάλιστα να αρχίζουν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες για να αποφύγουν τα χειρότερα.

Το επόμενο διάστημα πάντως και πιθανότατα έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να ξεκινήσει ο έλεγχος σε πραγματικό χρόνο στις κλινικές ώστε να είναι γνωστό ποιοι ακριβώς νοσηλεύονται με έξοδα του ΕΟΠΥΥ, τι επεμβάσεις κάνουν αλλά και τι θεραπείες λαμβάνουν. Αντίστοιχο σύστημα αναμένεται να εφαρμοσθεί και στα δημόσια νοσοκομεία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button