ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται το νομοσχέδιο για το νέο ΚΕΕΛΠΝΟ! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις αλλαγές στο ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλες διατάξεις.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός όπως δήλωσε προτίθεται να το καταθέσει στη Βουλή τον επόμενο μήνα ώστε να ξεκινήσει και η διαδικασία για την ψήφισή του.

Ο σχεδιασμός για το νέο ΚΕΕΛΠΝΟ γίνεται εδώ και έναν χρόνο και το σχετικό σχέδιο κατατίθεται με μεγάλη καθυστέρηση.

Άλλωστε θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο “σκούπα” το οποίο περιγράφει τις αλλαγές στις θέσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία, στις Υγειονομικές Περιφέρειες, στις ειδικότητες αλλά και τα ιατρικά συνέδρια. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: “Έρχονται αλλαγές στα νοσοκομεία με το νομοσχέδιο “σκούπα” από Σεπτέμβριο! Τι αλλάζει”

Πάντως οι αλλαγές προβλέπουν τη ριζική αλλαγή του ΚΕΕΛΠΝΟ σε έναν άλλο φορέα ο οποίος θα έχει επίσης επιστημονικό χαρακτήρα αλλά θα έχει έναν πιο διευρυμένο ρόλο, αφού θα συνεργάζεται με πολλούς φορείς του δημοσίου τομέα αλλά και πανεπιστήμια, ώστε να αποτελεί βασικό βραχίονα για τη δημόσια υγεία.

Το νέο ΚΕΕΛΠΝΟ, που θα ονομάζεται Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, θα
σηματοδοτηθεί και τη νέα εποχή, ενώ θα ασχολείται με το σύνολο των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας. Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν αναμένεται να θυμίζει σε τίποτε τον παλιό φορέα σε επίπεδο δομής και οργάνωσης, αλλά θα αποτελεί έναν σύγχρονο φορέα του υπουργείου Υγείας, υψηλών προδιαγραφών.

Βέβαια στους εργαζόμενους επικρατεί ανησυχία για το εργασιακό τους μέλλον, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνει ότι θα διατηρηθούν όλες οι θέσεις και θα ενισχυθεί το επιστημονικό κομμάτι στο νέο ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουκέτο στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Έρχεται νέος φορέας. Όλες οι πληροφορίες

Το φθινόπωρο το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις ειδικότητες και τα ιατρικά συνέδρια! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Δείτε πως θα διαμορφώνονται οι οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία με το νέο νομοσχέδιο του υπ.Υγείας! Τι αλλάζει

Σχετικά Άρθρα

Back to top button