ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται το «υπερΕΚΑΒ»! Συνενώνονται το ΕΚΕΠΥ και όλες οι υπηρεσίες με νομοθετική ρύθμιση

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Έναν νέο σύγχρονο Οργανισμό δημιουργεί άμεσα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο ΕΚΑΒ. Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, έως το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση η οποία θα μεταφέρει ουσιαστικά όλο το επιχειρησιακό κομμάτι από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) στο ΕΚΑΒ, το οποίο και θα μετατραπεί σε έναν «υπερΟργανισμό» με αρμοδιότητες και στην πολιτική προστασία ώστε να συνεργάζεται χωρίς προσκόμματα και με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η νομοθετική ρύθμιση είναι ήδη έτοιμη, αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, αφού ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει να δημιουργηθεί ένα ενισχυμένο ΕΚΑΒ, ώστε να εξορθολογιστούν και οι δαπάνες από το ΕΚΕΠΥ αλλά και να περιορισθούν οι διορισμοί Διοικητών.

Ήδη πάντως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας διόρισε ως Πρόεδρο του ΕΚΑΒ τον Νίκο Παπαευσταθίου ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν Διοικητής του ΕΚΕΠΥ. Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα στοιχεία: «Νέος πρόεδρος του ΕΚΑΒ ο Νίκος Παπαευσταθίου»

Πάντως ορισμένες αρμοδιότητες του ΕΚΕΠΥ αναμένεται να μεταφερθούν και σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιδού οι νέοι Διοικητές των ΥΠΕ! Όλα τα ονόματα

Ένας αστυνομικός, ένας πρώην συνεργάτης του Πολάκη και ένας «παλιός» στη Διοίκηση των ΥΠΕ! Τα νέα πρόσωπα της Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button