Πολιτική Υγείας

Έρχεται «τσιμπίδα» για τους φακελάκηδες! Τι ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας

Μπορεί ο 66χρονος καρδιοπαθής ασθενής να αποτέλεσε το μεγάλο θύμα της υπόθεσης με τα φακελάκια στον Ευαγγελισμό καθώς έχασε τη ζωή του μετά από 18 ημέρες διαπραγματεύσεων για το ύψος του ποσού, φαίνεται όμως πως η περίπτωσή του έδωσε ένα έναυσμα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει επιτέλους σε μέτρα κατά των φακελάκηδων.
Άλλωστε το πρόσφατο ιατροδικαστικό πόρισμα για τη συγκεκριμένη περίπτωση ρίχνει ξεκάθαρες ευθύνες στον καρδιοχειρουργό για το θάνατο του άτρυχου 66χρονου αφού η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ακριβώς εξαιτίας της καθυστέρησης του χειρουργείου.

Βέβαια η υπόθεση του καρδιοχειρουργού δεν είναι η μοναδική στον Ευαγγελισμό. Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας θεωρείται…άνδρο «φακελάκηδων» ανεξάρτητα ένα οι πιεσμένοι ασθενείς δεν το καταγγέλλουν κυρίως λόγω του φόβου ότι δε θα εξυπηρετηθούν στη συνέχεια.

Πάντως ο Μάκης Βορίδης προωθεί ήδη ειδική ρύθμιση βάση της οποίας όσοι γιατροί υποπίπτουν στο παράπτωμα της δωροδοκίας θα τιμωρούνται άμεσα και θα απομακρύνονται από το σύστημα ενώ θα τους επιβάλλονται τόσο διοικητικές όσο και οικονομικές κυρώσεις ανεξάρτητα από τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να δημιουργηθούν και ειδικές ομάδες ελέγχου και καταγγελιών μέσα στα νοσοκομεία ώστε να διευκολύνεται η διαδικασία του εντοπισμού των γιατρών που καταπατούν τον όρκο του Ιπποκράτη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button