ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται υγειονομική κάλυψη για όλους τους ανασφάλιστους και μέτρα για το ΕΣΥ! Τι ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ειδικότερα όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.) την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015 υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και αποφάσισε σειρά μέτρων για τη στήριξη τόσο των διαφόρων δομών υγείας όσο και της ελληνικής οικονομίας.

Σε ότι αφορά στον τομέα της Υγείας, ανακοινώθηκε ότι το κυβερνητικό συμβούλιο ενέκρινε τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί από το Υπουργείο Υγείας εντός του Νοεμβρίου και αφορά στην καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Όπως σημειώνεται από την κυβέρνηση, το νομοσχέδιο «υλοποιεί μία σημαντική δέσμευση, καθώς διευκολύνεται η πρόσβαση των ανασφάλιστων στις δημόσιες δομές Υγείας και διασφαλίζεται η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη».

Παράλληλα εισάγονται ρυθμίσεις που ενισχύουν το δημόσιο σύστημα Υγείας, βελτιώνοντας συνολικά τη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητά του.

Βέβαια με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αλλά και το υπουργείο Υγείας ανακοινώνουν χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες ορισμένους σχεδιασμούς αλλά και την προώθηση ενός νομοσχεδίου το οποίο ενώ φαίνεται να είναι ήδη έτοιμο, ουδείς το …έχει δει.

Σε ότι αφορά μάλιστα τις ρυθμίσεις με τις οποίες θα ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, είναι επίσης άγνωστο τι περιλαμβάνουν.
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η κυβέρνηση λειτουργεί εν κρυπτώ.

Όλες οι τελευταίες ρυθμίσεις για παράδειγμα για τους φαρμακοποιούς ή τα νέα όρια συνταγογράφησης για τους γιατρούς, ανακοινώθηκαν μέσα στη νύχτα χωρίς προηγουμένως να έχουν λάβει γνώση οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Η συνήθης τακτική πάντως όλων των κυβερνήσεων ήταν οι όποιες αλλαγές να γνωστοποιούνται στους ενδιαφερόμενους προκειμένου να κάνουν τις παρατηρήσεις τους ώστε να μπορούν να γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button