ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται «υπηρεσία παραπόνων» στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Ειδικότερα στο «παράλληλο πρόγραμμα» που ψηφίστηκε προβλέπεται η συγκρότηση «Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας των δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας», η οποία θα αποτελεί ένα ξεχωριστό τμήμα του νοσοκομείου και θα συνδέεται με αντίστοιχη υπηρεσία του υπουργείου Υγείας.

Οι Επιτροπές θα συγκεντρώνουν όλα τα παράπονα και τα αιτήματα των ασθενών και θα τα μεταφέρουν στην Κεντρική Επιτροπή στο υπουργείο Υγείας. Εκεί θα γίνεται κατηγοριοποίηση των αιτημάτων ώστε να δίνεται λύση εάν αυτό είναι δυνατό.

νοσοκομεία εντατική

Στις επείγουσες περιπτώσεις θα υπάρχει ειδική ομάδα τόσο στα νοσοκομεία όσο και στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να παρεμβαίνει και να επιλύει τα σοβαρά ζητήματα. Ο ασθενής που θα καταγγέλλει ένα περιστατικό θα ενημερώνεται στη συνέχεια (και γραπτώς) για την πορεία της αίτησης του ώστε να γνωρίζει εάν το πρόβλημά του θα επιλυθεί.

Πάντως αντίστοιχο «τμήμα παραπόνων» στο ΕΣΥ είχε επιχειρηθεί να «στηθεί» και πριν από περίπου 15 χρόνια, αλλά η διαδικασία ατόνησε γρήγορα καθώς οι εμπλεκόμενοι ελάχιστα προβλήματα επέλυαν και τα παράπονα και δικαιώματα των ασθενών πήγαιναν στο…βρόντο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιατρικά λάθη: Ποια είναι η βασική υποχρέωση του γιατρού; Τι λένε οι νομικοί

Στα δικαστήρια οι ασθενείς για την έλλειψη πρόσβασης στα φάρμακα για την Ηπατίτιδα C!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button