ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται…ανθυγιεινοί φόροι! Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια…

Έτσι στόχος μπαίνουν και πάλι τα τσιγάρα και τα ποτά για τα οποία αναμένεται να αυξηθεί η φορολόγηση. Μάλιστα το νέο πακέτο των μέτρων- όπως λένε όλες οι πληροφορίες του HealthReport.gr– θα έρθει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

H κυβέρνηση ευελπιστεί με τον τρόπο αυτό να αυξήσει τα έσοδα του κράτους βάζοντας νέα επιβάρυνση στις …ανθυγιεινές συνήθειες.
Οι τιμές των τσιγάρων όπως και των ποτών αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο διάστημα χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αποσαφηνισθεί σε τι ποσοστό.

τσιγάρα

Και όπως φαίνεται τα έσοδα δε θα είναι καθόλου περιορισμένα για τα ταμεία του κράτους, δεδομένου ότι οι Έλληνες παραμένουν πρωταθλητές σε τσιγάρα και ποτά παρότι λόγω της κρίσης ειδικά το κάπνισμα παρουσιάζει μείωση.

Σύμφωνα με την πρόσφατη Έρευνα Υγείας που παρουσίασε η Εθνική Στατιστική Αρχή, το 27,3% των Ελλήνων καπνίζει καθημερινά. Το ποσοστό αυτό είναι εμφανώς μειωμένο σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη έρευνα του 2009, όπου το ποσοστό ήταν 31.9%

τσιγάρα ποτά

Πάντως οι αυξήσεις στις τιμές των τσιγάρων αναμένεται να περιορίσουν περαιτέρω τη βλαβερή συνήθεια στους Έλληνες λόγω κόστους.
Εξάλλου στα χρόνια της κρίσης, η συνολική ετήσια κατανάλωση τσιγάρων εμφανίζει μείωση κατά 45.3% στην χώρα μας, από το 2007 μέχρι σήμερα.

Να σημειωθεί όμως πως παρότι αρχικά η κυβέρνηση άφηνε να εννοηθεί ότι μια νέα φορολογική επιβάρυνση ειδικά στα τσιγάρα θα πήγαινε υπέρ ΕΟΠΥΥ, προς ώρας δε μελετάται κάτι αντίστοιχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί οι Έλληνες κόβουν το τσιγάρο μαχαίρι;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button