ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται αγωγές εκατομμυρίων από πρώην Διοικητές Νοσοκομείων για παράνομη απόλυση! Όλο το παρασκήνιο

Σε άγγιγμα του…Μίδα είναι πιθανό να εξελιχθούν οι υποθέσεις δικαίωσης από το ΣτΕ των Διοικητών των Νοσοκομείων, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, οι περισσότεροι αποπεμφθέντες Διοικητές Νοσοκομείων, αναμένεται να διεκδικήσουν με αγωγές, αποζημίωση χιλιάδων ευρώ για την παράνομη απομάκρυνση τους.

Άλλωστε το Συμβούλιο της Επικρατείας απεφάνθη πως 10 απομακρύνσεις Διοικητών και Αναπληρωτών Νοσοκομείων δεν έγιναν νόμιμα.
Διαβάστε ΕΔΩ ποιοι δικαιώθηκαν: «Δείτε ποιοι είναι οι 10 Διοικητές Νοσοκομείων που δικαιώθηκαν από το ΣτΕ για παράνομη απόλυση από τους υπ.Υγείας!»

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ήδη με το άκουσμα της είδησης και της απόφασης του ΣτΕ, ξεκίνησαν οι μυστικές συσκέψεις με νομικές εταιρείες οι οποίες και είχαν αναλάβει από την αρχή την προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Μετά την απόφαση του ΣτΕ οι Διοικητές των Νοσοκομείων που απομακρύνθηκαν μέσα σε ένα θολό τοπίο, θα ζητήσουν με αγωγές αποζημιώσεις από το ελληνικό δημόσιο και το υπουργείο Υγείας.

Εξάλλου υπάρχει και το προηγούμενο όπου το 2004 Διοικητές Νοσοκομείων που είχαν διορισθεί επί υπουργίας Αλέκου Παπαδόπουλου και απομακρύνθηκαν, πήγαν στα δικαστήρια, κέρδισαν και έφυγαν στην τσέπη τους με χιλιάδες ευρώ ο καθένας.

Όσοι μάλιστα παραβρίσκονταν στη διαδικασία αυτή λένε στο HealthReport.gr ότι κανείς δεν έφυγε με κάτω από 150.000 ευρώ.

Βραχνάς για το υπουργείο Υγείας οι αποζημιώσεις

Στην περίπτωση που γίνει κάτι ανάλογο τώρα, θα αποτελέσει μεγάλη επιβάρυνση για το δημόσιο τομέα, τη στιγμή βέβαια που η κυβέρνηση κουρεύει μισθούς και συντάξεις στο πλαίσιο του νέου μνημονίου.

Πάντως μετά τη θετική απόφαση για τους 10 Διοικητές Νοσοκομείων από το ΣτΕ, σχεδόν όλοι όσοι απελήθησαν άρον άρον, θα έχουν τουλάχιστον αναδρομικές μισθοδοτικές απαιτήσεις, χωρίς να υπολογίσει κανείς και την ηθική βλάβη.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο θυμός των περισσότερων Διοικητών των Νοσοκομείων για την απομάκρυνσή τους, μπορεί τελικά και να βγει και σε καλό. Και αυτό διότι ήδη πρώην Διοικητής μεγάλου Νοσοκομείου της Αθήνας δηλώνει πως όσα χρήματα κερδίσει θα τα διαθέσει στο «χαμόγελο του παιδιού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι απαντά ο Π.Πολάκης για τη δικαίωση των 10 Διοικητών Νοσοκομείων για παράνομη απόλυση!

Διοικητές νοσοκομείων: Ποιοι είναι οι μισθοί τους!

Ο Πολάκης πήρε το όπλο του! Πότε απολύει τους διοικητές των νοσοκομείων

Σχετικά Άρθρα

Back to top button