ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται αλλαγές και μετακινήσεις σε κλινικές! Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας

Αλλαγές σε κλινικές μεγάλων νοσοκομείων προετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας φαίνεται ότι επιχειρεί να κάνει μία ανακατανομή των κλινικών στα νοσοκομεία , ώστε κάθε ένα από αυτά να διαθέτει όλες τις ειδικότητες.

Ήδη όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr έχει δοθεί εντολή στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να ξεκινήσει λεπτομερή καταγραφή όλων των κλινικών αλλά και των αποδόσεων αυτών που σχετίζονται με αριθμό νοσηλευόμενων, ταχύτητα εξυπηρέτησης κ.λ.π.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος ο υπουργός Υγείας, «μελετάμε μετακινήσεις κλινικών». Ενδεικτικά ανέφερε ότι σήμερα το νοσοκομείο Σωτηρία έχει 8 πνευμονολογικές κλινικές και καμία ορθοπεδική ενώ το Ασκληπιείο της Βούλας έχει 6 ορθοπεδικές και καμία πνευμονολογική. «Θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε μία κλινική από το ένα νοσοκομείο στο άλλο» επεσήμανε.

Η αξιολόγηση των κλινικών

Πάντως ήδη σχεδιάζεται να γίνει μία συνολικά αξιολόγηση στις κλινικές όλων των νοσοκομείων, ώστε να διαπιστωθεί ο ακριβής τρόπος λειτουργίας και η απόδοσή τους.

Τα κριτήρια για την αξιολόγηση των κλινικών αναμένεται να περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια στο επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείο Υγείας, που θα βγει στη δημοσιότητα μετά από αυτό για τη Δημόσια Υγεία. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Ξεκινά η αξιολόγηση όλων των Μονάδων Υγείας με το νέο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία! Όλες οι λεπτομέρειες»

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr μέσα στα κριτήρια για την βαθμολόγηση- αξιολόγηση των κλινικών ρόλο θα παίζει η άμεση αντιμετώπιση των νοσηλευόμενων ασθενών, η ταχύτητα λήψης των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων στις οποίες θα υποβάλλονται, ο χρόνος ανταπόκρισης σχετικά με την εξέτασή τους από άλλες ιατρικές ειδικότητες, το κόστος λειτουργίας, η τήρηση των προϋπολογισμών κ.λ.π.

Υπεύθυνοι για τον έλεγχο της απόδοσης της κάθε κλινικής ξεχωριστά θα είναι οι Διοικητές των Νοσοκομείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος οι κοπάνες στα Νοσοκομεία και τις Μονάδες Υγείας! Έρχεται ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης

Νοσοκομειακοί γιατροί κατά Κικίλια για τις εφημερίες! Τι λένε

Τραγικές καθυστερήσεις στις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Αθήνας! Έρχεται τσουνάμι κινητοποιήσεων

Σχετικά Άρθρα

Back to top button