ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται αλλαγές στη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Ήδη ειδική Επιτροπή μελετά το σχέδιο για τις αλλαγές στη λειτουργία του φορέα, αλλαγές που θα προωθηθούν με ειδικό νομοθετικό πλαίσιο.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, προτίθεται να αλλάξει όλο το νομικό πλαίσιο που διέπει το ΚΕΕΛΠΝΟ και είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Βέβαια στις ριζικές αλλαγές που προωθούνται έχουν συμβάλει και οι πρόσφατες εξελίξεις που οδήγησαν τελικώς στην αλλαγή όλου του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ και στην απομάκρυνση του Προέδρου αλλά και του επί σειρά ετών Διευθυντή του Κέντρου. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο που είχε εκτυλιχθεί: «ΚΕΕΛΠΝΟ: Άγριο παρασκήνιο και πιέσεις για τις παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ.! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες»

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, οι οδηγίες που έχουν δοθεί είναι να οριοθετηθούν οι αρμοδιότητες των εργαζομένων που σήμερα – κατά την άποψη πάντα του υπουργείου Υγείας- εκτείνονται πέραν των σκοπών του φορέα.

ΚΕΕΛΠΝΟ

Η ίδια αναφορά γίνεται άλλωστε και στην έκθεση ελέγχου που έγινε στο ΚΕΕΛΠΝΟ πρόσφατα.
Όμως το ζήτημα είναι πως μέχρι στιγμής στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα Οργανόγραμμα το οποίο θα περιγράφει και θα προβλέπει συγκεκριμένες θέσεις εργασίας με οριοθετημένο αντικείμενο απασχόλησης.

Αυτό είναι και το σημείο που προκαλεί έντονες ανησυχίες και αντιδράσεις στους εργαζόμενους του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς θεωρούν πως θα προβλέπονται θέσεις εργασίας μόνο που θα καλύπτουν τους σκοπούς του φορέα.
Το Σωματείο των Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ εξετάζει ήδη νομικά το ζήτημα καθώς υπάρχουν φόβοι πως όσοι δεν καλύπτουν τις νέες ανάγκες του φορέα μπορεί να βρεθούν εκτός.

Γι αυτό άλλωστε και οι Εργαζόμενοι απέστειλαν πρόταση στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τις αλλαγές που εκείνοι προτείνουν και περιλαμβάνουν εκτός των άλλων αξιοποίηση του επιστημονικού προσωπικού του ΚΕΕΛΠΝΟ σε όλα τα σημαντικά ζητήματα δημόσιας υγείας.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν και στο θέμα των προσλήψεων που θα μπορεί να κάνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι όσες έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια πληρούσαν τις …κομματικές προϋποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εditorial: Οι προσλήψεις και το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ! Όλη η αλήθεια

Νέο πόρισμα καταπέλτης για σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ! Ποιους «καίει»

ΚΕΕΛΠΝΟ: Άγριο παρασκήνιο και πιέσεις για τις παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ.! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button