ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται από τα λογιστήρια τα κουρέματα στους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ! Τι θα δουν για τον Νοέμβριο

Οι αλλαγές στα ειδικά ιατρικά μισθολόγια όχι μόνο δεν επέφεραν αυξήσεις όπως υποστήριζε η κυβέρνηση, αλλά αντίθετα έφεραν όπως αναμενόταν κουρέματα.

Οι συνδικαλιστές νοσοκομειακοί γιατροί καιρό τώρα είχαν προειδοποιήσει για τις μειώσεις, τη στιγμή μάλιστα που οι μισθοί των γιατρών των δημοσίων νοσοκομείων είχαν ήδη περικοπεί στα χρόνια της κρίσης κοντά στο 40%.

Με μισό μισθό τον Νοέμβριο

Σύμφωνα μάλιστα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ηλία Σιώρα ο μισθός του Νοεμβρίου θα είναι μισός!

Όπως εξηγεί ο κ.Σιώρας: «Οι οικονομικές υπηρεσίες των νοσοκομείων ετοιμάζονται για την αναδρομική εφαρμογή απ’ την 1.1.2017.

Έτσι το μήνα Νοέμβρη 2017, ένας διευθυντής του ΕΣΥ, θα πάρει μόλις ένα δεκαπενθήμερο, αφού θα γίνουν αναδρομικές κρατήσεις δέκα μηνών! Ανάλογες μειώσεις θα υπάρξουν και στις άλλες βαθμίδες των νοσοκομειακών γιατρών.
Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ πόσα χρήματα χάνει η κάθε βαθμίδα: «Μειώσεις στις αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ με το νέο ειδικό μισθολόγιο! Πόσα χάνουν»

Προς ώρας πάντως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει κάτι ή να ενισχύσει με κάποιον τρόπο τους γιατρούς του ΕΣΥ. Οι περικοπές έχουν πια ενσωματωθεί στις αποδοχές του ιατρικού προσωπικού ενώ και οι φορολογικές επιβαρύνσεις βάζουν ακόμη ένα λιθαράκι στις ήδη πετσοκομμένες αμοιβές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε ποιοι είναι οι μισθοί των γιατρών σε νοσοκομεία και ΤΟΜΥ!

Ιδού οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ μετά το νέο μνημόνιο!

Νέα εγκύκλιος του υπ.Υγείας για μεταθέσεις και μετατάξεις γιατρών ΕΣΥ και ΠΕΔΥ! Όλη η εγκύκλιος

Ψαλιδίζουν και το ειδικό μισθολόγιο των γιατρών με τρικ! Αναλυτικά παραδείγματα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button