ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία! Τα σχέδια του υπ.Υγείας

Στόχος είναι όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr μέσα στο 2017 να είναι έτοιμο ένα τελικό σχέδιο βάση του οποίου τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) που υπάρχουν σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία να γίνουν αυτόνομα τόσο λειτουργικά όσο και διοικητικά ώστε να εξυπηρετούνται πιο άμεσα οι πολίτες.

Τελική επιδίωξη είναι, όπως αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Υγείας στο HealthReport.gr, τα ΤΕΠ να είναι και οικονομικά αυτόνομα ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν όλα τα επείγοντα περιστατικά χωρίς καθυστερήσεις αλλά και με όλη την υποδομή διαθέσιμη.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται τα νέα σύγχρονα ΤΕΠ να στελεχωθούν με γιατρούς εξειδικευμένους στην επείγουσα ιατρική́, στα πρότυπα του εξωτερικού.

Βέβαια στην περίπτωση αυτή βασική θα είναι και η συμβολή του ΕΚΑΒ, καθώς μελετάται ήδη -όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr– ένας νέος σύγχρονος τρόπος για τη λειτουργία του φορέα παράλληλα με την ενίσχυσή του.

Μάλιστα ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας έχουν ξεκινήσει και μελετούν το σχέδιο για τα νέα ΤΕΠ, ώστε να παρουσιασθεί άμεσα ένα σχετικό πόρισμα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Πάντως στο πλαίσιο των αλλαγών αναμένεται να υπάρξουν και τροποποιήσεις κτιριακού τύπου, ώστε τα ΤΕΠ στα νοσοκομεία να έχουν μια απολύτως ανεξάρτητη λειτουργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσο κοστίζουν οι εξετάσεις σε απογευματινά ιατρεία Νοσοκομείων! Όλες οι τιμές

Το γερασμένο ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ! Ποιος είναι ο μέσος όρος ηλικίας των γιατρών

Δείτε ποια ακριβά φάρμακα χρειάζονται ειδική έγκριση από επιτροπή του ΕΟΠΥΥ! Όλη η λίστα

Η κυβέρνηση «παίζει» το χαρτί της Υγείας! Οι εντολές Μαξίμου και η ΝΔ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button