ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται διορθωτικές κινήσεις για τις λίστες χειρουργείων! Ποια λάθη εντοπίσθηκαν

Όλα τα τρικ των… επιτήδειων που και πάλι βρίσκουν τρόπο να ξεπερνούν τις λίστες χειρουργείων που δημιουργήθηκαν στα δημόσια νοσοκομεία, έχει ήδη εντοπίσει η ηγεσία του υπουργείου υγείας, αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Οι λίστες χειρουργείων που άρχισαν να εφαρμόζονται από την Άνοιξη προκειμένου να τηρείται σειρά προτεραιότητας για τους ασθενείς στο ΕΣΥ, έχουν αρχίσει και παρακάμπτονται εδώ και καιρό.
Άλλωστε πολλοί γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία βρήκαν τρόπο να τις ξεπερνούν, προκειμένου και πάλι να εξυπηρετούν τους …πελάτες τους, με το αζημίωτο βέβαια.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr, στη σύσκεψη του υπουργού Υγείας με όλους τους Διοικητές των Νοσοκομείων θα μελετηθεί διεξοδικά το θέμα, ενώ θα δοθούν και οδηγίες για το πως να ελέγχεται η πραγματική σειρά προτεραιότητας. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για τη σύσκεψη: «Διοικητές Νοσοκομείων: Το πρώτο «χειμωνιάτικο» crash test για την απόδοσή τους! Σύσκεψη στο υπ.Υγείας»

Το βασικά αγκάθι στις λίστες χειρουργείων

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα που αξιοποιούν διάφοροι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να παρακάμψουν τις λίστες χειρουργείων και να βάλουν πρώτους στη σειρά για επέμβαση τους δικούς τους ασθενείς, είναι ότι το περιστατικό είναι επείγον. Κάτι βέβαια που αναμενόταν.

Για να ξεπεραστεί αυτό το τρικ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας- λένε υψηλόβαθμες πηγές στο HealthReport.gr– θα δώσει οδηγία σε όλους τους Διοικητές των Νοσοκομείων, να κάνουν διασταυρώσεις των επεμβάσεων που γίνονται, με το τμήμα των επειγόντων περιστατικών.

Να ελέγχουν δηλαδή εάν οι ασθενείς που μπήκαν στο χειρουργικό τραπέζι κατά προτεραιότητα, πέρασαν πράγματι από τα «Επείγοντα» νωρίτερα ώστε να προηγηθούν.

Οι διασταυρώσεις στις λίστες θα πρέπει να είναι συνεχείς με βάση τις οδηγίες που θα δοθούν, ενώ τα περιστατικά που θα μπαίνουν παρακάμπτοντας τη σειρά, θα εξετάζονται εξονυχιστικά, τόσο σε σχέση με την πάθηση όσο και σε σχέση με τα συμπτώματα.

Ταυτόχρονα όπως λένε οι πληροφορίες του HealthReport.gr, θα περνούν από μικροσκόπιο και τα ονόματα των γιατρών που εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά παράκαμψης της λίστας των χειρουργείων ενώ θα ζητούνται και εξηγήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αγκάθια οι λίστες χειρουργείων στα νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες

Αρχίζουν οι έλεγχοι στις λίστες χειρουργείων στα νοσοκομεία! Τι θα κάνει το υπ.Υγείας

Έτοιμη η διευκρινιστική εγκύκλιος για τις λίστες χειρουργείων! Οι προετοιμασίες στα νοσοκομεία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button