Πολιτική Υγείας

Έρχονται κι άλλοι «μαϊμού» γιατροί στο ΕΣΥ! Τι θα αποκαλύψει ο Άδωνις

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες από την υπόθεση «γιατρού» στη Σκύρο ο οποίος επί σειρά ετών εργαζόταν επίσημα ως γιατρός και μάλιστα σε διευθυντικές θέσεις, χωρίς όμως να διαθέτει κάν…πτυχίο. Η υπόθεση ήρθε στο φως τη δημοσιότητας έπειτα από καταγγελίες ενώ ακολούθησαν έλεγχοι από το ΣΕΥΥΠ.

Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό σε διάφορα επίπεδα στελεχών του τομέα της Υγείας ενώ είχαν ξεκινήσει από τους διοικητές. Εκεί είχε αποκαλυφθεί πως μία νέα διοικήτρια δε διέθετε επίσης τα πτυχία που παρουσίαζε (ήταν πλαστά) και έτσι απομακρύνθηκε κακήν κακώς από το σύστημα. Στο μεταξύ όμως στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών βρίσκονται κι άλλοι γιατροί και διοικητικοί που έπεσαν στη φάκα των «ράμπο» υγείας.

Όπως ο ίδιος ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε, μία περίπτωση βρίσκεται στη φάση της απολογίας ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες περιπτώσεις που έχουν πέσει στην αντίληψη του υπουργείου. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται τέτοιες πρωτοφανείς περιπτώσεις με πλαστά πτυχία στο ΕΣΥ. Στο παρελθόν κι άλλοι εκπρόσωποι του …Ιπποκράτη είχαν πιαστεί στη φάκα να «πλασάρουν» άλλα προσόντα αντί των πραγματικών που στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν ανύπαρκτα.

Πολλοί μάλιστα δε δίσταζαν, χωρίς καν να έχουν συγκεκριμένη ειδικότητα να εξετάζουν ασθενείς αλλά να μπαίνουν ακόμη και σε χειρουργεία, προκαλώντας τώρα πλέον μετά τις αποκαλύψεις, ρίγη ανησυχίας για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button