ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται μέτρα για τα ογκολογικά νοσοκομεία! Τι προανήγγειλε ο Γ.Γ. του υπ.Υγείας

Είναι άλλωστε γνωστό ότι η αναμονή ειδικά για ακτινοθεραπείες στα περισσότερα ογκολογικά τμήματα των νοσοκομείων ξεπερνά και τους 6 μήνες.

Μάλιστα ενώ τον περασμένο χρόνο είχε καταγραφεί μείωση στην αναμονή, σύμφωνα με μέλη του ΚΕΦΙ, οι καθυστερήσεις αυξήθηκαν και πάλι ξεπερνώντας τους 6 μήνες. Διαβάστε ΕΔΩ για τη μάχη που είχε ξεσπάσει μεταξύ γιατρών και Διοίκησης του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» σχετικά με το αν η αναμονή είναι 3 μήνες ή 8 όπως υποστήριζαν οι εργαζόμενοι: «Διοικητής Αγ.Σάββα: Μόνο 3 μήνες αναμονή για ακτινοθεραπεία! Τι υποστηρίζουν οι γιατροί»

Να σημειωθεί ότι με βάση ειδικούς επιστήμονες, οι ακτινοθεραπείες πρέπει να ξεκινούν το αργότερο 1,5 μήνα μετά από χειρουργική επέμβαση σε πολλές μορφές καρκίνου.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας γνωρίζει τα προβλήματα και έχει προχωρήσει στην λεπτομερή καταγραφή τους.

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος κατά τη διάρκεια του 2ου Συνεδρίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), η ειδική επιτροπή για τα Δικαιώματα των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας και των Γραφείων Προάσπισης των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας στα νοσοκομεία, αναμένεται να συνεδριάσει άμεσα προκειμένου να προχωρήσει στο σχεδιασμό μέτρων που θα καταπολεμήσουν το φαινόμενο της αναμονής.

Όπως είπε ο κ.Γιαννόπουλος: «Δέσμευσή μας είναι ότι τις αμέσως επόμενες μέρες , με την παρουσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, η Επιτροπή του Υπουργείου θα συνεδριάσει για να υλοποιήσει στοχευμένες παρεμβάσεις – καθώς η συλλογή των στοιχείων έχει ήδη ολοκληρωθεί- για τα προβλήματα που αφορούν στην ικανότητα και την επάρκεια των δημόσιων νοσοκομείων να καλύπτουν έγκαιρα τις ανάγκες σε ακτινοθεραπείες, σε φαρμακευτική αγωγή και ολοκληρωμένη φροντίδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπλοκάρει τις πληρωμές των εφημεριών στα νοσοκομεία το Ελεγκτικό Συνέδριο! Άγνωστο πότε θα πληρωθούν οι γιατροί

ΙΣΑ: Στο έλεος του θεού οι καρκινοπαθείς! Χωρίς ακτινοθεραπείες

Ακτινοθεραπεία: Νέες τεχνικές κατά του καρκίνου!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button