ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται μόνιμες προσλήψεις εξπρές στα νοσοκομεία! Πότε βγαίνει η προκήρυξη

Μόνιμες προσλήψεις με ταχείς διαδικασίες προετοιμάζει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να καλυφθούν άμεσα τα κενά που υπάρχουν στα νοσοκομεία. Άλλωστε μέχρι στιγμής δεν έχουν προωθηθεί οι μόνιμες προσλήψεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση και ταυτόχρονα τα δημόσια νοσοκομεία στεγνώνουν από γιατρούς και νοσηλευτές.

Άλλωστε το κύμα συνταξιοδότησης γιατρών και εργαζομένων είναι ιδιαιτέρως έντονο τα δύο τελευταία χρόνια, αφού ουσιαστικά αποχωρήσει η φουρνιά που είχε πρωτοπροσληφθεί στο ΕΣΥ λίγο μετά τη δημιουργία του. Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα στοιχεία: «Αδειάζουν τα νοσοκομεία από γιατρούς και νοσηλευτές! Πόσοι φεύγουν»

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία δύο χρόνια αποχώρησαν από το δημόσιο σύστημα συνολικά 4000 εργαζόμενοι.
Έτσι φαίνεται πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προωθεί άμεσα τις όποιες διαδικασίες για μόνιμο προσωπικό ώστε να μην καταρρεύσουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα και μάλιστα σε μία περίοδο όπου αναμένεται να ξεκινήσει το κύμα της γρίπης.
Κάτι που εξάλλου διαβεβαίωσε και ο υφυπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στους εργαζόμενους του ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ).

Η προκήρυξη

Σύμφωνα με τους προγραμματισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, εξετάζεται η διαδικασία ώστε να ξεπεραστούν άμεσα οι όποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να προχωρήσουν οι 2300 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η προκήρυξη– σύμφωνα με τον κ.Κοντοζαμάνη- θα εκδοθεί έως το τέλους του χρόνου. Ωστόσο είναι άγνωστο έως και απίθανο αυτές να μπορέσουν να υλοποιηθούν εντός πέντε μηνών όπως είχε διαβεβαιώσει λίγο μετά τις εκλογές η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οι γιατροί

Στο μεταξύ προχωρά και η διαδικασία για την πρόσληψη-τοποθέτηση των περίπου 200 μόνιμων γιατρών για τα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, που είχε ξεκινήσει εδώ και μήνες αλλά είχε διακοπεί εξαιτίας επανελέγχου των ονομάτων.

Να υπενθυμιστεί ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε προχωρήσει στη διακοπή της διαδικασίας καθώς είχε καταγγείλει παρατυπίες στον διαγωνισμό. Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: “Επιταχύνονται οι προσλήψεις στα Επείγοντα! Πότε διορίζονται οι 208 γιατροί στα ΤΕΠ”

Μετά τον επανέλεγχο, προχωρά με υπουργική απόφαση η πρόσληψη των γιατρών. Αφορούν στην 1η και την 2η Υγειονομική Περιφέρεια, ενώ το μόνιμο ιατρικό προσωπικό που θα προσληφθεί θα καλύψει κυρίως τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button