ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται νέα κουρέματα στα χρήματα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Στη δικαιοσύνη ο κλάδος

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες ασκούνται πιέσεις ώστε η εκκαθάριση που γίνεται στα χρήματα που διεκδικούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, να περνά μέσα από πιο αυστηρούς όρους.

Στόχος βέβαια είναι να κουρευτούν περαιτέρω τα κονδύλια για τους γιατρούς και να φθάσουν ακόμη και το 30%, αναφέρουν οι ίδιες υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr.

Το ποσοστό αυτό του κουρέματος δεν είναι τυχαία επιδιωκόμενο. Στελέχη του υπουργείου Υγείας εκτιμούν ότι εκεί κινείται η παραβατικότητα των γιατρών, ενώ από την άλλη μάλλον θα …διευκολύνει τα ταμεία του ΕΟΠΥΥ ώστε να κάνει …εξοικονόμηση πόρων.

Όλα δείχνουν, με βάση τους υπολογισμούς στελεχών στο HealthReport.gr, ότι το επόμενο διάστημα θα προστεθούν νέα κριτήρια στη διαδικασία της εκκαθάρισης των παραστατικών που ελέγχονται από τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να κόβονται σε μεγαλύτερο ποσοστό τα ποσά που διεκδικούν οι γιατροί.

Άλλωστε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θεωρεί ότι είναι …συνεπής με τις υποχρεώσεις της προς τους γιατρούς, την ώρα βέβαια που κάποιοι δεν έχουν εισπράξει ακόμη ούτε τον Ιανουάριο. Διαβάστε ΕΔΩ τι υποστηρίζει η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ: “ΕΟΠΥΥ: Τι πληρώσαμε μέχρι σήμερα! Όλες οι λεπτομέρειες”

γιατροί .

Στα δικαστήρια οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Στο μεταξύ όμως η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για τη διαδικασία της εκκαθάρισης.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν αρνούνται τον έλεγχο αλλά θεωρούν ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται σήμερα η διαδικασία είναι άδικη και οδηγεί σε λανθασμένα κουρέματα.

Όπως δηλώνει στο HealthReport.gr η πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου: «Θέλουμε φυσικά τους ελέγχους αλλά με μια διαστρωμάτωση και χωρίς αδικίες. Σήμερα το πλαίσιο των ελέγχων είναι αόριστο και κανείς δε γνωρίζει σε τι ανάγεται μία περικοπή».

Η κ.Μαστοράκου συμπληρώνει χαρακτηριστικά ότι η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ θα προσφύγει στο ΣτΕ για τον τρόπο της εκκαθάρισης καθώς όπως τονίζει: «Υπάρχουν πάρα πολλές αδικίες στο σύστημα ελέγχου. Εμείς επιδιώκουμε τον έλεγχο αλλά αυτός να εστιάζεται στην παραβατικότητα και στην κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, ώστε να μπορεί να παταχθεί η διαφθορά και να μην έχουμε άδικα κουρέματα στους γιατρούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σαρώνει» η εφορία τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Και απλήρωτοι και φορολογημένοι

Που πετά τις κούτες με τα παραστατικά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ; Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ

Διορθώνει άρον άρον τη γκάφα του ο ΕΟΠΥΥ με τα προσωπικά δεδομένα των γιατρών! Τι αλλάζει

Ο …ανοργάνωτος ΕΟΠΥΥ προκαλεί ατυχήματα! Πως τραυματίσθηκε μητέρα 5 παιδιών

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button