ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται νέα μέτρα του ΕΟΠΥΥ για ιδιωτικές κλινικές που υπερχρεώνουν τους ασθενείς!

Ειδικότερα έγκυρες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν πως τα στελέχη του ΕΟΠΥΥ έχουν σχεδόν έτοιμο ένα νέο σχέδιο που θα εφαρμόσουν, ώστε να μπορούν να πιάνονται άμεσα στην «τσιμπίδα» των ελεγκτών, οι «κλινικάρχες» που χρεώνουν τους ασθενείς που νοσηλεύονται και είναι ασφαλισμένοι του Οργανισμού.

Εδώ και καιρό τα αρμόδια όργανα του ΕΟΠΥΥ έχουν εντοπίσει πολλές κλινικές τόσο στην Αθήνα όσο και στην Περιφέρεια, που την ώρα της εισαγωγής των ασθενών, τους ζητούν προκαταβολή χιλιάδων ευρώ για την επέμβαση που θα κάνουν.

Κάτι που είναι παράνομο καθώς η συμμετοχή για νοσηλεία στον ιδιωτικό τομέα ανέρχεται στο 30% στις περισσότερες περιπτώσεις και στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ στο 50%.
Η συμμετοχή αυτή πληρώνεται φυσικά μετά το τέλος της νοσηλείας και με την έξοδο του ασθενούς, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

ιδιωτικές κλινικές

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι το φαινόμενο εντείνεται το τελευταίο διάστημα με πολλούς «κλινικάρχες» να πιέζουν τους ασθενείς να προκαταβάλουν τα ποσά, “εκβιάζοντας τους ουσιαστικά ότι δε θα εισαχθούν στην κλινική” αναφέρει η ίδια πηγή.

Το φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και στο παρελθόν ενώ η προηγούμενη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είχε επιβάλει και πρόστιμα ενώ είχε ζητήσει και την επιστροφή χρημάτων από κλινικές.

Η νέα διοίκηση του Οργανισμού έχει σχεδόν έτοιμο το σχέδιο με το οποίο θα μπει φρένο στις χρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι να σημειωθεί ότι πρέπει να πληρώνουν μόνο τη συμμετοχή τους για τη νοσηλεία.

Στο μεταξύ όμως ξεκινά και σαφάρι ελέγχου από τους αρμόδιους ελεγκτές του Οργανισμού λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, δεδομένου ότι οι καταγγελίες των ασθενών το τελευταίο διάστημα …δίνουν και παίρνουν τόσο για μεγάλες όσο και για μικρότερες κλινικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά στο HealthReport.gr! Τι λέει για γιατρούς, κουρέματα, συμβάσεις

ΕΟΠΥΥ: Πως θα γίνεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος για πληρωμές γιατρών, κλινικών, διαγνωστικών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button