Πολιτική Υγείας

Έρχονται νέες απολύσεις στην Υγεία; Τι απαιτεί η τρόικα

Ρευστό από τους δανειστές μας χωρίς νέες απομακρύνσεις υπαλλήλων του δημοσίου, δε φαίνεται να βλέπει η χώρα μας καθώς η τρόικα επανήλθε με νέο σημειωματάριο.

Εν μέσω θέρους οι εκπρόσωποι των δανειστών μας δε δείχνουν να διστάζουν να πάρουν την …΄΄κεφαλήν επί πίνακι΄΄ μέρους του προσωπικού και του ΕΣΥ.
Παρότι οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης εδώ και καιρό είναι πως η Υγεία δεν πειράζεται, δεν δείχνει να έχει τα ίδια σχέδια και η τρόικα.

Όλα δείχνουν πως οι ανησυχίες των εργαζομένων του ΕΣΥ μπορεί και να επαληθευτούν καθώς μέσω της αξιολόγησης στα νοσοκομεία θα γίνουν οι όποιες αλλαγές.
Αξιολόγηση που προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση καθώς οι εργαζόμενοι αρνούνται να ακολουθήσουν το σύστημα των κριτηρίων που έχει επιλεγεί μια που θεωρούν πως είναι η πρώτη κίνηση για απολύσεις στο ΕΣΥ. Οι διαβεβαιώσεις Βορίδη

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους της Υγείας ώστε να μη βρεθεί μπροστά σε νέες κινητοποιήσεις είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει τους νοσηλευτές πως δε θα απομακρυνθεί κανείς από τα νοσοκομεία. Βέβαια δεν είναι μόνο οι νοσηλευτές και οι γιατροί εργαζόμενοι σε νοσηλευτικά ιδρύματα…
Σε πρόσφατη συνάντηση της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του ΕΣΥ (ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο.) οι εκπρόσωποι του κλάδου ζήτησαν την εξαίρεση των Νοσηλευτών του ΕΣΥ από το γενικό σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και τη θέσπιση ειδικών κριτηρίων που θα ορίζονται κατά το πρότυπο άλλων κλάδων.
Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΥΝΟ επεσήμαναν ότι το σύστημα της ποσόστωσης είναι αυθαίρετο και ότι η διαδικασία αξιολόγησης πρέπει να καταστεί αξιοκρατική και δίκαιη. Πως θα γίνει αυτό; Κατά την ΠΑΣΥΝΟ αυτή η ειδική διαδικασία, θα επιτευχθεί με τη δημιουργία κλάδου Νοσηλευτών του ΕΣΥ, κάτι που ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης έδειξε να βλέπει θετικά και ζήτησε να του κατατεθεί αναλυτικά η πρόταση της Υπουργικής Απόφασης την προσεχή εβδομάδα.

Ο Μάκης Βορόδης δεν …ξέχασε και να δεσμευτεί ότι κανένας Νοσηλευτής δεν θα απολυθεί από το ΕΣΥ, ούτε θα υποστεί καμία μισθολογική απώλεια ως απόρροια της αξιολόγησης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button