ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Νέες οδηγίες συνταγογράφησης! Ασθένειες που αφορούν

Νέο τρόπο συνταγογράφησης με συγκεκριμένες οδηγίες θα πρέπει να ακολουθούν σύντομα οι γιατροί, ειδικά για τις ασθένειες που θεωρούνται “ακριβές”.
Ειδικότερα έως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να ενσωματωθούν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης 10 νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Πρωτόκολλα δηλαδή που περιγράφουν με συγκεκριμένους κανόνες τον τρόπο θεραπείας της κάθε πάθησης.
Η δέσμευση δόθηκε τελικά απο τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή στον εκπρόσωπο των θεσμών για την Υγεία, τον γνώριμο Τζουζέπε Καρόνε.

Ο γνωστός από τα παλιά τροικανός, είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να ενσωματώσει στο σύστημα νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα ώστε να μπορεί να ελεγχθεί η φαρμακευτική δαπάνη, που έχει μάλιστα ξεφύγει τους τελευταίους μήνες. Θέμα που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr. (Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: “Τρόικα καλεί Κουρουμπλή! Τι ζητούν οι θεσμοί στην Υγεία”

Ο υπουργός Υγείας από την πλευρά του επισημαίνει πως τα 10 νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα θα αφορούν κυρίως ασθένειες που έχουν από τις πιο δαπανηρές θεραπείες για το σύστημα. Είτε δηλαδή χρειάζονται ακριβά φάρμακα, είτε στο σύνολο της μια ασθένεια εξαιτίας των πολλών πασχόντων, καταλαμβάνει μεγάλο μερίδιο της φαρμακευτικής δαπάνης.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης υπάρχουν μόλις 5 θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button