ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Έρχονται νέοι έλεγχοι και σε φθηνά φάρμακα! Τι ετοιμάζει το υπ.Υγείας

Νέα μέτρα για την προστασία των Ελλήνων ασθενών οι οποίοι συχνά πυκνά μένουν χωρίς φάρμακα, ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.
Η εξάρθρωση του κυκλώματος που πουλούσε σε Ευρωπαϊκές χώρες παράνομα ακριβά φάρμακα, απέδειξε ότι τελικά οι δικλείδες ασφαλείας που υπήρχαν δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Γι αυτό και ξεκινούν άμεσα εξονυχιστικοί έλεγχοι από ΕΟΦ και υπουργείου Υγείας σε όλες τις Μονάδες που διαθέτουν φάρμακα σε απόθεμα. Διαβάστε ΕΔΩ τι προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας: “Υπ. Υγείας: Από κόσκινο από εδώ και πέρα τα ακριβά φάρμακα! Τι δήλωσε ο Αν. Ξανθός”

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr θα ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή όλων των αποθεμάτων στα νοσοκομεία ενώ θα ορισθούν και υπεύθυνοι εκτός από τους φαρμακοποιούς, που θα πρέπει να έχουν τον απόλυτο έλεγχο των διαθέσιμων ποσοτήτων.

Έλεγχοι και στα φθηνά …εξαφανισμένα φάρμακα

Όμως οι έλεγχοι πλέον δε θα αφορούν μόνο τα ακριβά φάρμακα τα οποία με αριστοτεχνικό τρόπο έκλεβε η σπείρα μέσω ακόμη και συνταγογραφήσεων. Δείτε ΕΔΩ πως εμπλέκονταν οι ασθενείς χωρίς να το ξέρουν: “Πως κλέβεται το ΑΜΚΑ των ασθενών στο παράνομο εμπόριο φαρμάκων! Όλα τα σενάρια”

Οι έλεγχοι και οι καταγραφές του ΕΟΦ θα αφορούν πλέον και τα καθημερινά και απολύτως απαραίτητα φάρμακα τα οποία απουσιάζουν από τα ράφια των φαρμακείων.
Στόχος είναι σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr, να εντοπισθούν οι παράνομες εξαγωγές και όχι οι νόμιμες εξαγωγές.

Άλλωστε αμέτρητες καταγγελίες φθάνουν εδώ και καιρό στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές ότι αντίστοιχα κυκλώματα αγοράζουν μαζικώς σκευάσματα από τα φαρμακεία, τα οποία στη συνέχεια τα προωθούν σε γειτονικές χώρες, νομιμοποιώντας τα μέσω πλαστών τιμολογίων ή εταιρειών “φάντασμα”.

Στις έρευνες αυτές αναμένεται να συμμετάσχει και η οικονομική αστυνομία η οποία και θα κληθεί να εντοπίσει τους παράνομους τρόπους που τα κυκλώματα νομιμοποιούν εξαγωγές με πλαστά τιμολόγια και έγγραφα.
Κάτι που εδώ και καιρό έχουν καταγγείλει τόσο οι φαρμακοποιοί όσο και οι ενώσεις των φαρμακαποθηκών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι έξι μεγάλες αλλαγές που έρχονται στο φάρμακο! Τι προωθεί το υπ.Υγείας

Προς Διακομματική Επιτροπή για την πολιτική στο φάρμακο το υπ.Υγείας! Αποκλειστικές πληροφορίες

Με παζάρια στις τιμές όλα τα νέα φάρμακα! Πως θα εγκρίνονται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button